R.Šimašius: teismų sprendimai turi būti vykdomi

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, kalbėdamas apie vadinamąją Kauno pedofilijos bylą pabrėžė, kad teismo sprendimai turi būti vykdomi.

„Teismo sprendimai turi būti vykdomi, problemas reikia spręsti teisine kalba. Sprendimo dar nemačiau, bet kiek suprantu, jis gana aiškus. Kiekvienas turi savo atsakomybės dalį, tiek asmenys kuriems skiriami sprendimai, tiek atsakingos valstybinės institucijos“, – kalbėjo ministras.

Paklaustas, kaip šioje situacijoje turėtų elgtis mergaitės motina Laimutė Stankūnaitė, R.Šimašius nuo komentarų susilaikė.

Drąsiaus Kedžio mažametė dukra  turi gyventi su motina Laimute Stankūnaite, penktadienį nusprendė Kėdainių rajono apylinkės teismas. L.Stankūnaitei mergaitė turi būti perduota ne vėliau kaip per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo, nepaisant nuo to, ar bus paduotas apeliacinis skundas.

D.Kedys kaltino Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, buvusio Seimo pirmininko visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir dar vieną nenustatytą asmenį seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį, o buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę ir jos seserį Violetą Naruševičienę – sąvadavimu. Tačiau šių asmenų kaltė teismuose nepatvirtinta.

J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė buvo nušauti 2009-ųjų spalį Kaune. Manoma, kad tai padarė D.Kedys, kuris pernai balandį rastas negyvas.

Kaltinimai tvirkinimu buvo pateikti tik A.Ūsui. Pastarasis netikėtai mirė per nelaimingą atsitikimą praėjusių metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip

taip taip portretas
o tokie ministrai svesti kartu su pedofilais po teismo sprendimu. Juk ponulis ir nepasiaiskino kaip ten atsidure salia Uso kur varles nuskandino

nuomone

nuomone portretas
tegu simasius geriau papasakoja kaip usa iki balutes "lydejo".

lengva is tribunos

lengva is tribunos portretas
buti lojaliu valsybei ,bet nors vienam linkeciau atsidurti motinos vietoj.
VISI KOMENTARAI 116

Galerijos

Daugiau straipsnių