R.Šimašius: kova su korupcija neretai tik viešieji ryšiai

Nemažai politikų mėgsta tik pakalbėti apie kovą su korupcija, ir tame yra daugiau viešųjų ryšių nei realių darbų, sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

"Kadangi korupcijos tema daug kam populiari, nemaža dalis politikų mėgsta pašnekėti apie taip, kaip reikia kovoti su korupcija ir kaip kažkas kitas su korupcija nekovoja. Bet iš tiesų dažnai matau daugiau viešųjų ryšių negu realių veiksmų", - antradienį po susitikimo su Seimo pirmininke Irena Degutiene sakė R.Šimašius.

Jai ministras pristatė antikorupcinių veiksmų planą, kurį yra parengusi Vyriausybė.

"Yra labai aiškus planas, ką ir kada pagal Vyriausybės programą reikėtų priimti. Pagal tą planą yra ir judama", - teigė R.Šimašius.

Jis atmetė kai kurių parlamentarų kritiką, kad kliūčių priimti antikorupcinių įstatymų projektus vis atsiranda Vidaus reikalų, Teisingumo ir kitose ministerijose, esą ypač stringa projektai, susiję su valstybės tarnautojų pajamų pagrįstumu.

"Dalies projektų priėmimas nevyksta Seime taip sklandžiai, kaip kad galėtų vykti", - tvirtino R.Šimašius.

Jis pabrėžė, kad kova su korupcija neturėtų būti suprantama tik kaip represinių priemonių taikymas. Anot teisingumo ministro, svarbiausia - panaikinti prielaidas korupcijai.

"Viešųjų pirkimų skaidrinimas, ko gero, yra daug svarbiau nei bausmių didinimas. Viešojo administravimo sutvarkymas, kad kontroliuojančios institucijos neturėtų nei preteksto, nei galimybių ką nors neteisėtai ir nepagrįstai daryti. Tai yra didžiosios kovos su korupcija priemonės", - sakė R.Šimašius.

Jis pranešė, kad Seimo rudens sesijoje bus pateiktos Baudžiamojo kodekso pataisos, susijusios su korupcija, praplėsta kyšininkavimo sąvoka.

"Pasakyti, kad kažkas kažkur strigdina tuos projektus būtų netiesa", - teigė teisingumo ministras.

Tuo metu Seimo pirmininkė I.Degutienė antradienį žurnalistams sakė pati iš Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovo Žimanto Pacevičiaus girdėjusi, kad jų pateikti įstatymų pataisų projektai po Teisingumo ministerijos peržiūros tampa "bedančiai".

 


Šiame straipsnyje: korupcijaRemigijus Šimašius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių