R.Šalaševičiūtė - Europos vaiko teisių ombudsmenų tinklo prezidentė

Lietuvos vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė penktadienį tapo Europos vaiko teisių ombudsmenų tinklo (ENOC) prezidente.

Tai BNS šeštadienį patvirtino kontrolierės įstaigos atstovė spaudai Olga Malaškevičienė.

Prezidente R.Šalaševičiūtė buvo išrinkta penktadienį Paryžiuje, Prancūzijoje vykusiame Europos vaiko teisių ombudsmenų suvažiavime.

"R.Šalaševičiūtė tapo pirmąja ENOC prezidente iš Rytų Europos", - sakė O.Malaškevičienė.

Pasak pačios R.Šalaševičiūtės, išrinkimas jai buvęs staigmena. Lietuvės kandidatūrą buvo kelta jau pernai, tačiau tuomet tapti ENOC prezidente jai nepavyko.

"Šias metais mano kandidatūrą pasiūlė norvegai, kurie yra labai stiprūs vaiko teisių apsaugos srityje (...) Tai ilgalaikio darbo rezultatas ir įvertinimas", - BNS sakė Vaiko teisių apsaugos kontrolierė.

Ji teigė, kad dabar jos laukia vienerių metų pereinamasis laikotarpis, o nuo kitų metų spalio ji jau eis ENOC vadovės pareigas. Lietuvos vaiko teisių apsaugos kontroliere ji tikino liksianti, nes pagrindinės jos funkcijos apims ENOC prezidentės biuro, esančio Strasbūre, koordinavimą.

ENOC buvo įkurta 1997 metais. Jis jungia nepriklausomas vaiko teisių apsaugos įstaigas iš 24 valstybių.


Šiame straipsnyje: rimantė šalaševičūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

HenrikasKupcikevičius

HenrikasKupcikevičius portretas
Nuoširdūs sveikinimai.

vardenis

vardenis portretas
gal dabar galima bus Lietuvos vaikų apsaugos tarnybas prispausti taip, kad jos ne tik "stebėtų" asocialias šeimas, bet ir aktyviai pačios dirbtų. Ar negalima miestuose ir kaimuose nenaudojamas patalpas paversti vaikų priežiūros įstaigomis? Pateikti prašymą ES, nes savus pinigus tuoj pat išvogs, ir darbo atsirastų dar neprasigėrusioms ir norinčioms dirbti personoms. Visokiems projektams (turtingų verslininkų) pinigų atsiranda, o vaikai paliekami, kaip nereikalingi, atrodo, didelių pastangų net nereikia, tik noro. Kiekvienoje savivaldybėje yra tokios tarnybos, bet, kaip žinoma, jokių konkrečių teigiamų rezultatų nėra, greičiau, atvirkščiai.

ole tegu pasirupina

ole tegu pasirupina  portretas
ismestais vaikais i gatve
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių