R.Rekerta: nepriekaištingos reputacijos sąvoka turi būti apibrėžta

Į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininko postą teikiamas Remigijus Rekerta sako, kad įstatymu reikėtų apibrėžti nepriekaištingos reputacijos sąvoką.

"Nepriekaištingos reputacijos sąvoka turi būti apibrėžta, nes dabar ji išbarstyta po keletą teisės aktų", - ketvirtadienį atsakydamas į Seimo narių klausimus sakė R.Rekerta.

Šiuo metu Valstybės tarnybos ir kiti įstatymai reikalauja, kad į atitinkamas pareigas skiriami asmenys turi būti nepriekaištingos reputacijos, tačiau kokiais kriterijais ji apibrėžiama - nenurodoma.

R.Rekerta sulaukė klausimo, kaip komisijoje gali dirbti Seimo pirmininkės Irenos Degutienės anksčiau į šį jos vadovus numatytas Deivydas Rimkevičius, kurio kandidatūros staiga atsisakyta kilus abejonių dėl galimai neetiško elgesio.

I.Degutienė Seimo posėdžių sekretoriate jau buvo įregistravusi nutarimo projektą dėl D.Rimkevičiaus skyrimo VTEK pirmininku, kai Seimą pasiekė informacija, esą studijuodamas Vilniaus universitete Istorijos fakultete D.Rimkevičius bakalauro darbą galėjo parašyti nesavarankiškai. Nutarimo projektas buvo skubiai atšauktas.

Konkrečiai atsakyti į klausimą dėl kolegos etikos R.Rekerta sakė nenorintis, tačiau tvirtino, jog šiuo atveju sprendimo galią turi komisijos narius skiriantis Seimas.

"Seimas skiria ir atleidžia komisijos narius. Jei Seimas mano, kad kuris nors komisijos narys neatitinka standartų, gali išsikviesti ir jo paklausti", - sakė R.Rekerta.

VTEK nariu R.Rekerta paskirtas kovo 18 dieną, jo kandidatūrą pasiūlė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius.

Naujai paskirtas VTEK narys nuo 2004 metų dirbo VTEK vyresniuoju specialistu, nuo 2005 metų - VTEK patarėju, nuo 2007-ųjų ėjo VTEK Prevencijos skyriaus vedėjo pareigas.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas nustato, kad VTEK pirmininką iš šios komisijos narių Seimo pirmininko teikimu skiria Seimas.


Šiame straipsnyje: RekertaVTEKreputacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių