R.Petrauskas prašo panaikinti A.Sacharukui neliečiamybę

Laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas kreipėsi į Seimą prašydamas panaikinti parlamentarui Aleksandrui Sacharukui neliečiamybę.

R.Petrauskas taip pat prašo leisti patraukti parlamentarą baudžiamojon atsakomybėn ir, jei reikės, kitaip suvaržyti laisves.

„A. Sacharuko veiksmuose yra nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 1 dalyje, 300 straipsnio 3 dalyje ir 302 straipsnio 2 dalyje, požymiai. Šias aplinkybes patvirtina komisijos medžiagoje esantys Aleksandro Sacharuko, Lino Karaliaus ir kitų asmenų parodymai, Seimo posėdžių elektroniniai balsavimo protokolai, kiti surinkti dokumentai“, – kalbėjo R.Petrauskas, penktadienį kreipdamasis į parlamentarus per Seimo plenarinį posėdį penktadienį.

Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio pirmoji dalis kalba apie atsakomybė už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi. Už tai gresianti bausmė – teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimas arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Baudžiamojo kodekso 300 straipsnio 3 dalyje kalbama apie atsakomybę už dokumentų klastojimą. Už šį nusižengimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų. Baudžiamojo kodekso 302 straipsnio 2 dalyje nurodoma atsakomybė už neteisėtą įrangos, skirtos dokumentams klastoti, realizavimą, ir už tai yra numatoma laisvės atėmimo bausmė iki 6 metų.

„Yra duomenų, kad būdamas valstybės tarnautoju, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, pažeisdamas Seimo statutą, veikdamas priešingai tarnybos interesams, neturėdamas teisinio pagrindo, jis įgijo ir laikė Lino Karaliaus paliktą Seimo nario balsavimo kortelę, šį dokumentą neteisėtai panaudojo vykusių posėdžių metu registruodamasis ir balsuodamas už L.Karalių", - kalbėjo R.Petrauskas.


Šiame straipsnyje: SacharukasPetrauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių