R.Palaitis: dėl dingusių bylų reikia palaukti prokurorų išvadų

Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio teigimu, prieš priimant sprendimus dėl maždaug 58 Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate dingusių bylų, reikia sulaukti prokurorų išvadų, tačiau tarnybinių patikrinimų gali būti neišvengta.

„Jei ten yra dingusios bylos, tai tarnybinės atsakomybės nebus išvengta, aš esu tuo įsitikinęs“, - BNS paklaustas trečiadienį žurnalistams sakė ministras.

Anot jo, Vidaus reikalų ministerija papildomo tyrimo rengti nesiruošia, nes tuo turi užsiimti policija, be to, Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Byla yra prokurorų žinioje, (galima - BNS) tam tikra baudžiamoji atsakomybė, bet jeigu ne, tai gal ir tarnybinė atsakomybė gali būti, tačiau reikia luktelėti tyrimo išvadų. Gal ten yra klaidos apskaitoje, bet jeigu iš tikrųjų bylos dingusios, tai tikrai nebus išvengta tarnybinių patikrinimų“, - sakė R.Palaitis.

„Per mano, kaip ministro, karjerą, kuri jau tęsiasi daugiau kaip treji metai, kol kas pirmą sykį girdžiu apie tokį atvejį (...) Šiaip esu girdėjęs, kad tokie dalykai būna. Kriminalinė byla yra pakankamai rimtas dalykas ir jeigu ji dingsta, aš manau, kad tai yra pakankamai skandalingas atvejis“, - teigė ministras.

Apie bylų dingimą pranešta antradienį. Bylų pasigesta prokurorams teritorinėse prokuratūrose atliekant ilgai besitęsiančių ikiteisminių tyrimų patikrinimus.

Pagal Vidaus reikalų ministerijos Nusikalstamų veikų žinybinio registro duomenis patikrinus bylas, kuriose ilgiau kaip trejus metus nuo ikiteisminio tyrimo pradžios nepriimti procesiniai sprendimai, nustatyta, kad Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate nėra duomenų apie 58 ikiteisminiuose tyrimuose priimtus sprendimus ir apie šių bylų buvimo vietą.

Didžiąją dalį galimai prarastų bylų sudaro dėl vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai.
Siekdama išsiaiškinti, ar bylos yra prarastos, ar tai tik apskaitos klaida Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir tarnybos pareigų neatlikimo.

Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai.  
Baudžiamasis kodeksas numato, kad už piktnaudžiavimą tarnyba gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Už tarnybos pareigų neatlikimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: Dingę bylosbylospolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

kukis

kukis portretas
ministras seniai susikompromitaves...

Petras

Petras portretas
Nu tokio nevykelio ir niekam tikusio ministro dar reike paieskoti, nera ka noreti moka tik pinigeli imti neveltui pasistenge sunaikinti apsaugos policijos padalini, kurus ne tik save islaike ir dar dave pelna. valstybei, eilini karta ateme is zmoniu darba. Dabar bus geriau kai ta funkcija atiks vagys ir zulikai tokie kai buves Falkas dabar GAS .

Galva be smegenų

Galva be smegenų portretas
Manau,būtų juokinga jaigu nebūtų graudu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių