R.Juknevičienė: regioninis bendradarbiavimas yra esminis

Planuojant karinius Europos Sąjungos (ES) pajėgumus, regioninis bendradarbiavimas yra esminis, sako Lietuvos krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, dalyvaujanti Vroclave, Lenkijoje, vykstančiame neformaliame ES gynybos ministrų susitikime.

„Esu optimistiška Šiaurės-Baltijos šalių bendradarbiavimo atžvilgiu. Manau, kad planuojant ES pajėgumus, regioninis bendradarbiavimas yra esminis“, - penktadienį per ministrų pusryčius teigė R.Juknevičienė.

Anot jos, Lietuva, planuodama savo pirmininkavimo ES prioritetus, ypatingą dėmesį skirs visam Baltijos regionui aktualiems energetinio saugumo ir bendradarbiavimo su Rytų partneriais klausimams.

Ministrai taip pat pasidalijo informacija apie vykstančias gynybos reformas bei ES bendradarbiavimo iniciatyvas, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Estijos gynybos ministras Martas Laaras (Martas Laras) teigė, kad Estija siekia laikytis įsipareigojimo NATO skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto gynybai. Švedijos gynybos ministras Stenas Tolgforsas pabrėžė bendrų gynybos įsigijimų naudą ir tvirtino, kad Švedijos gynybos biudžetas išvengė karpymų krizės metu.
R.Juknevičienė savo ruožtu išreiškė viltį, kad Lietuvos gynybos biudžetas palaipsniui augs.

Ketvirtadienį gynybos ministrai aptarė ES vykdomas operacijas Libijoje, prie Somalio krantų ir Bosnijoje.

Krašto apsaugos ministrė taip pat dalyvavo Europos liaudies partijos gynybos ministrų susitikime, kur diskutuota apie problemas bei iššūkius dėl mažinamų biudžetų gynybos sričiai.

Ministrė ir jos vadovaujama delegacija į Vilnių grįš penktadienio vakarą.


Šiame straipsnyje: Rasa Juknevičienėkariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių