Renkant tris Seimo narius prasideda balsavimas namuose

Renkant tris Seimo narius Biržų-Kupiškio, Zarasų-Visagino bei Ukmergės apygardose penktadienį prasideda balsavimas namuose.

Balsuoti namuose gali dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Per pirmąjį turą namuose balsavo 5 tūkst. 877 rinkėjai, didžioji dalis visų iš anksto savo valią pareiškusiųjų, kurių buvo 8 tūkst. 75 rinkėjai.

Balsavimas namuose vyks penktadienį ir šeštadienį. Kiti rinkėjai, sekmadienį negalintys atvykti į savo rinkimų apylinkę, valią galėjo pareikšti savivaldybėse rinkimų apygardose arba visos Lietuvos apskričių centrų paštuose trečiadienį ir ketvirtadienį.

Taip pat balsavimas iš anksto penktadienį dar vyksta ir specialiuosiuose paštuose. Čia balsuoja rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, arba atlieka karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ar arešto įstaigose. Balsuoti paštu galima specialiai balsavimui sudarytuose paštuose jų darbo valandomis paskutinį trečiadienį, ketvirtadienį ar penktadienį iki rinkimų dienos.

Antrajame rinkimų ture ture varžosi: Biržų-Kupiškio apygardoje socialdemokratas Aleksandras Zeltinis su „darbiečiu“ Ritu Vaiginu, Zarasų-Visagino apygardoje „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava su socialdemokratu Nikolajumi Gusevu, Ukmergės apygardoje socialdemokratas Kazys Grybauskas su konservatore Janina Galiauskiene.

Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių