Renkami parašai, kad V.Navickui „nepritrūktų ryžto atsistatydinti“

Tėvynės sąjungos frakcijos nariai Vilniaus savivaldybėje renka parašus po raginimu Vilniaus merui Viliui Navickui atsistatydinti.

"Sunku paaiškinti tiksliai, kodėl renkami parašai. Sakykime tam, kad V.Navickui nepritrūktų ryžto tesėti pažadus", - BNS sakė Vilniaus konservatorių lyderis parlamentaras Mantas Adomėnas.

V.Navickas, dėl spaudimo savivaldybės kontrolieriui Šarūnui Skučui pašalintas iš konservatorių gretų, praėjusią savaitę aiškino, kad pats atsistatydins, kai valdantieji sutars, kas jį pakeis. Trečiadienį, BNS paklaustas, ar nepasikeitė jo pozicija savanoriškai atsistatydinti, V.Navickas BNS tiesiai neatsakė ir teigė, kad Vilniaus valdantieji dar nesusitarė dėl koalicijos sudėties ir darbų.

Koalicijos partneriai Vilniaus miesto savivaldybėje trečiadienį išsakė paramą konservatoriaus Raimundo Aleknos kandidatūrai į sostinės merus.

Dalyvauti valdančiojoje koalicijoje trečiadienį sutarė Tėvynės sąjungos, Socialdemokratų partijos, Liberalų ir centro sąjungos bei Liberalų sąjūdžio frakcijos. Jos neturi daugumos, todėl tikisi gauti ir kitų tarybos narių paramą.

Pasak M.Adomėno, galimi kiti koalicijos partneriai yra "derybų objektas" ir atsisakė komentuoti, kam dar bus siūloma jungtis prie valdančiųjų.

M.Adomėno teigimu, parašus ketinama rinkti iki savivaldybės tarybos posėdžio, vyksiančio kitą trečiadienį. Jo aiškinimu, "moralinis argumentas" V.Navickui trauktis būtų surinkti 26 parašai, tačiau jis įsitikinęs, kad pasirašys gerokai daugiau tarybos narių.

Šiuo metu interpeliacijos V.Navickui rengti negalima - jeigu jis pats nepasitrauktų, poste išliktų bent iki lapkričio 26 dienos, kuomet sueina pusė metų nuo nepasitikėjimo juo svarstymo, po kurio V.Navickas išsaugojo postą. Įstatymai numato, kad interpeliaciją merui galima rengti tik praėjus pusmečiui nuo paskutinio nepasitikėjimo svarstymo.

Vilniaus miesto savivaldybės valdančiojoje koalicijoje šiuo metu kartu dirba konservatoriai, socialdemokratai, liberalcentristai ir Nepriklausoma frakcija.

Kitas derybų dėl naujos koalicijos etapas numatytas kitos savaitės pradžioje.


Šiame straipsnyje: NavickasTS

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių