Remonto nesulaukiantis tiltas neatlaikė kariškių sunkvežimio

Ankstų ketvirtadienio rytą Švenčionių rajone įlūžo tiltas per Žeimeną. Tiltas neatlaikė į pratybas vykusių slapto padalinio karių sunkvežimio. Kariai per incidentą nenukentėjo. Pratybos vyksta Pabradės poligone.

Kariškių sunkvežimis įstrigo tarp tilto konstrukcijų. Po avarijos iš persikreipusio vilkiko į Žeimeną ėmė bėgti dyzelinas. Kariškiai po kuro baku pakabino statinę, į kurią surenkamas dyzelinas. Kiek jo pateko į Žeimeną nėra žinoma. Incidento vietoje apsilankė aplinkosaugininkai.

Dabar sprendžiama, kaip ištraukti sunkvežimį. Ieškoma galingo krano, gali būti, kad prireiks kelių kranų.

Tiltas jau kelerius metus uždarytas, tačiau kariškiai tikina to nežinoję. Šiuo tiltu Pažeimenės gyventojai iki šiol trumpino kelią į Pabradę.

Į pratybas važiavę kariai spėja, kad gyventojai tyčia nudaužė autotransporto eismą tiltu draudžiantį ženklą.

„Mūsų žemėlapiuose šis tiltas pažymėtas, tačiau juose nebuvo nurodyta, koks tai tiltas, ar gelžbetoninis, ar medinis. Tamsoje nebuvo matyti, kad tiltas smarkiai apgriuvęs“, – sakė žurnalistams žodinę informaciją įvykio vietoje suteikti įgaliotas kariškis. Jis neprisistatė, nes yra slapto padalinio kariškis – atskleisti jo tapatybę ar rodyti jo veidą draudžia valstybės paslapties įstatymas.

„Ėmėmės visų priemonių pašalinti avarijos pasekmes“, – sakė geranoriškai nusiteikęs kariškis. Jo kolegos tuo metu ruošėsi Žeimenoje pastatyti bonų užtvarą. Apie pratybas kariškiai nieko nesakė. „Dėkui už supratingumą ir bendradarbiavimą“, – sakė laikinas karių atstovas spaudai.

Dėl incidento kariškiai pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Rajono valdžia jau seniai žada pastatyti naują tiltą. Statyboms netgi buvo rasta Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Tačiau vietoj tilto per Žeimeną praėjusiais metais Švenčionių rajone už valstybines lėšas pastatytas daug triukšmo sukėlęs tiltas per Merą. Kelias per 2,5 mln. litų kainavusį tiltą veda tik iki pasienyje esančių trijų garsių Lietuvos teisininkų sodybų.


Šiame straipsnyje: kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių