R.Čiupaila: reformuoti policiją būtina

Planuojama policijos sistemos reforma apipinta nepagrįstomis baimėmis ir nerimu. Šitaip kalbėjo Palangoje viešintis vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila, susitikęs su Klaipėdos apskrities merais ir policijos komisariatų vadovais. Ministras sulaukė daug klausimų, susijusių su planuojamais pokyčiais šioje sistemoje, kurie grįsti nepamatuotomis baimėmis ir nerimu.

„Tūkstančio mylių kelionė prasideda pirmu žingsniu ir mes šį žingsnį žengiame, - sakė ministras. - Natūralu, kad kelyje susidursime su problemomis, tačiau visi suprantame, kad tokia grandioziška policijos sistema, kokia yra dabar, toliau funkcionuoti negali".

Ministrui pavyko įtikinti auditoriją, kad nuo šių metų spalio 1 d., kai šalies policijos komisariatai bus reorganizuoti apskrities komisariatų pagrindu, pagerės ir policijos sistemos personalo, ir finansų valdymas.

 „Didėjančių atlyginimų pokyčiai pastebimi jau dabar. Policijos pareigūnams nuo gegužės 1 d. padidintas darbo užmokestis, o nuo spalio 1 d. jis dar didės", - tikina ministras.

"Klaipėdos" nuotr.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių