Radviliškio savivaldybės vadovas nuo pareigų nušalintas pagrįstai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį atmetė Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Eugenijaus Pranevičiaus skundą dėl nušalinimo nuo pareigų.

E.Pranevičius buvo apskundęs sausio 25 dienos Šiaulių miesto apylinkės teismo nutartį, kuria tenkintas prokuroro prašymas ir įtariamasis nuo pareigų nušalintas pusei metų, skaičiuojant nuo sausio 22 dienos.

Politikas šią nutartį apskundė aukštesnės instancijos teismui, prašė panaikinti ją kaip neteisėtą ir nepagrįstą.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad teismas nutartyje paskelbė, jog iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad E.Pranevičius galėjo padaryti jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas.

''Atsižvelgiant į į tai, kad valstybės tarnyba ir įtariamojo veikla Radviliškio rajono savivaldybėje reikalauja ypatingo šio tarnautojo sąžiningumo, o E.Pranevičiui pareikšti įtarimai akivaizdžiai kelia abejonių šio įtariamojo sąžiningumu ir besąlygišku įstatymo laikymusi", - rašoma teismo nutartyje.

Šiaulių apygardos teismas taip pat konstatavo, kad nuo pareigų E.Pranevičių nušalinęs Šiaulių miesto teismas pagrįstai nurodė, jog nušalinimu nuo pareigų siekiama užkirsti kelią naujoms nusikalstamoms veikoms.

Ši teismo nutartis yra galutinė, neskundžiama ir įsiteisėja nuo priėmimo dienos.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) skelbia, kad E.Pranevičius įtariamas piktnaudžiavimu, pasikėsinimu sukčiauti ir dokumentų klastojimu vykdant vieno iš Radviliškio Kultūros centro pastatų rekonstrukciją.

Korupcijos skandalas Radviliškio savivaldybę krečia nuo praėjusių metų gruodžio vidurio. Gruodžio 19 dieną STT pareigūnai sulaikė Radviliškio rajono merą konservatorių Antaną Čepononį, jam pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo.

A.Čepononis po ilgiau nei mėnesį trukusio sulaikymo buvo paleistas iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus. Politikas paleistas už 30 tūkst. litų užstatą bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

STT Šiaulių valdyboje atliekami ikiteisminiai dėl galbūt neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų.

Įtarimai byloje pateikti ir tarybos nariui Aloyzui Juodžiui. Jis kol kas laikomas suimtas. Abu tarybos nariai priklausė valdantiesiems Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionims demokratams, tačiau jų narystė partijoje šiuo metu sustabdyta. E.Pranevičius taip pat yra konservatorius.

Radviliškio rajono savivaldybėje ir Kultūros centre atliktos kratos bei dokumentų poėmiai.

Tiriant korupcinius nusikaltimus Radviliškio rajono savivaldybėje, vasario pradžioje sulaikytas ir Šeduvos seniūnas Kostas Dočkus. Jis suimtas 14 parų ir nušalintas nuo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių