R.Ačui mero darbas įdomesnis nei Seimo nario

Mažiau nei prieš metus parlamentaro mandato atsisakęs ir Raseinių meru tapęs „tvarkietis“ Remigijus Ačas sprendžia, ar vėl kandidatuoti į Seimą. Jo kandidatūra patvirtinta vienmandatėje Raseinių rinkimų apygardoje.

„Esu partijos patvirtintas kandidatas, o gyvenimas parodys. Jeigu taip seksis dirbti, kaip dabar sekasi dirbti, gal ir nekandidatuosiu, o jei įvyktų kažkas kita, tai tada pamatysime“, – sakė „tvarkietis“, paklaustas, ar ketina palikti savivaldybę.

Jis tvirtino, kad kol kas mero darbas jam įdomesnis nei Seimo nario.

„Mero darbas yra kur kas įdomesnis, dirbti reikia kokiu penkis kartus daugiau nei Seimo nariu, tik atlyginimas yra du kartus mažesnis. Va toks ir skirtumas. Ir viename, ir kitame darbe yra pliusų ir minusų, bet mero darbas yra įdomesnis ir teikiantis daugiau malonumo, nes kažką padarai konkretaus ir gali tuo pasidžiaugti, o Seime papliauškei liežuviu, jei įstatymo pataisą įregistravai, o dauguma jos nepraleido, tuomet darbas nueina šuniui ant uodegos“, – sakė R.Ačas.

Jo teigimu, Raseinių rajono apygardoje kandidatu jis patvirtintas dar būdamas parlamentaru. Iš Seimo jis pasitraukė pernai balandį.

„Mūsų skyrius labai stiprus. Jeigu aš einu, tai einu, jei aš neinu, tai bet kada galima kitą žmogų kelti - yra du-trys žmonės lygiaverčiai, panašūs“, – kalbėjo „tvarkietis“.

Jis teigė galutinai apsispręsiantis, ar dalyvauti Seimo rinkimuose vasaros pradžioje.

Tarp „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatų į Seimą įrašytas žurnalistas Vytautas Matulevičius, jo kandidatūra keliama Naujamiesčio rinkimų apygardoje Vilniuje. Buvęs krepšininkas, du kartus Lietuvos krepšinio lygos čempionas Vaidas Jurgilas ketina balotiruotis Centro rinkimų apygardoje Kaune.

Kandidatais įvardyti ir dabartiniai Seimo nariai Dalis Alfonsas Barakauskas, Petras Gražulis, Egidijus Klumbys, Vytautas Galvonas, Almantas Petkus, Valentinas Mazuronis, Kęstutis Komskis, Algimantas Dumbrava, Andrius Mazuronis, Rimas Ručys, Ona Valiukevičiūtė, Julius Veselka, Remigijus Žemaitaitis.

Tarp vienmandatininkų nėra partijos lyderio, europarlamentaro Rolando Pakso bei buvusio Vilniaus mero, taip pat europarlamentaro Juozo Imbraso.

Seimas dar nėra pakeitęs Seimo rinkimų įstatymų ir leidęs R.Paksui dalyvauti parlamento rinkimuose. Šiuo metu Seimo rinkimų įstatymas numato, kad asmuo, kurį parlamentas apkaltos proceso tvarka pašalino iš pareigų ar panaikino jo Seimo nario mandatą, iš viso daugiau niekada negali kandidatuoti į parlamentą.

Ši nuostata turi būti keičiama po to, kai Europos Žmogaus Teisių Teismas paskelbė, kad Lietuva pažeidė Europos žmogaus teisių konvenciją, uždrausdama iš prezidento pareigų per apkaltą pašalintam partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiui R.Paksui visą gyvenimą būti renkamam į parlamentą. Strasbūro teismas pareiškė, kad įstatyme įtvirtintas nuolatinis ir neatšaukiamas draudimas yra neproporcingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blondinė

Blondinė portretas
Iš tikrųjų, tai dilema ne tik gerb. R.Ačui, bet ir rinkėjams: tokie žmonės kaip jis reikalingi tiek merijoje, tiek seime.

Ponia

Ponia portretas
Gerai pažįstu poną R.Ačą. Tai tikrai principingas ir sąžiningas žmogus, apdovanotas puikiais organizaciniais sugebėjimais. Manau, jam reikėtų būti Raseinių meru. O į seimą deleguoti kitą tokį pat kompetetingą tvarkiečių partijos atstovą.

Atmintis

Atmintis portretas
Prisimenu, ką žiniasklaida rašė apie Ačą, kai buvo seimūnas, kokius bizniukus suko... Kaip gražu, kad patapo dorumo pavyzdžiu... Tik ar ne paksininkų čia tie 2 atsiliepimai? Kažkaip neįtikėtina, kad tokiuose metuose žmogus taip pasikeistų... Ei, raseiniečiai, kaip yra iš tikrųjų?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių