R.Ačas: neliks nei partijos „Tvarka ir teisingumas“, nei jos lyderių

Darbo partijos jungtuvėms su „Tvarka ir teisingumu“ bene garsiausiai nepritarė pastarosios narys, Raseinių skyriaus pirmininkas Remigijus Ačas. Parlamentaro teigimu, tokiu jungimusi „Paksas priėjo liepto galą“.

Partijos valdyba sustabdė R. Ačo narystę, o tai reiškia – faktiškai išmetė jį iš partijos. Sekmadienį, pirmąją Seimo pavasario sesijos darbo dieną, R. Ačas oficialiai pareiškė paliekąs „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją.

- Ar mes vienodai suprantame, tas narystės sustabdymas, tai – išmetimas?

- Sustabdymas narystės ir išmetimas – reikšmė ta pati, skiriasi tik forma.

- Ar nesijaučiate suklydęs?

- Tikrai nesijaučiu suklydęs. Tikėjau, kad mes sukursime stiprią politinę jėgą, kad dirbsime kartu, bet kad būčiau parduotas per vieną naktį ir net nepaklausus nuvestas į Darbo partiją, tikrai tuo netikėjau. Ir aš esu giliai įsitikinęs, kad taip negalima elgtis: kai nueini miegoti „tvarkietis“, o atsikeli „darbietis“.

- Kodėl manote partijų susijungimas yra ydingas „Tvarkai ir teisingumui“?

- Jungimasis yra sveikas dalykas, bet jis ne tokiais metodais turi būti daromas. Kad ir su ta pačia Darbo partija, reikėjo gal išlaukti tegu pasibaigia teismai, tegu teisėtvarka pasako, kas yra kas ar ten tikrai yra taip blogai.

Po to, kai bet kurios partijos jungiasi yra tam tikri pereinamieji laikotarpiai, kada galima nugludinti santykius su skyriais. Tačiau taip, kaip dabar buvo padaryta, kada antradienį yra pranešama, o sekmadienį yra įvykdoma per tarybos posėdį, tai rodo ir partijoje demokratijos nėra, yra autoritarinis valdymas ir kiti dalykai.

Paskutinis mūsų partijos kongresas parodė tai, kad valdymo organų nebeliko, kadangi visi valdymo organai yra skiriami. Kai partijoje nebelieka demokratinių rinkimų, nes demokratiniai valdymo organai nėra išrenkami, tai partija tada vedama į susinaikinimą.

- Bet nepaisant visų tų blogybių, kurias dabar išvardinote, Jūs būtumėte likęs partijoje, jei ne tas jungimasis?

- Aš norėjau atsitraukti, ramiai palaukti metus du, pažiūrėti kas darysis, bet paskutinis pranešimas dėl jungimosi su Darbo partija buvo tas lašas, kuris perpildė mano kantrybę.

- Prezidentūros laikais Jūs buvote ganėtinai artimas su Rolandu Paksu, daug dirbote, dabar išsiskyrė jūsų keliai, ar įmanoma, kad jie dar galėtų sueiti ir jūs surastumėte bendrą kalbą?

- Tai žinote, niekada nereikia kategoriškai sakyti ar „taip“ ar „ne“. Aš galvoju, kad gyvenime yra visokių situacijų ir visko gali būti. Bet aš esu giliai įsitikinęs, kad po šito sprendimo po metų, po dvejų „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nebeliks. Neliks tos partijos, ir tie žmonės, kurie dabar yra lyderiai irgi bus nustumti nuo lyderystės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusibodo

nusibodo portretas
Kas su ta Kauno diena pasidarė? Tą patį žodis į žodį varo ir varo visą savaitę.

JONAS LIETUVIS

JONAS LIETUVIS portretas
Ačių ponui Ačui.Dar ne visi Lietuvoje bestuburiai. Tiktai niekaip nesuprantu kaip būnant be stuburo galima vizginti uodegą ir vaikštant ant dviejų kojų laižyti batus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių