Prokurorai dėl D.Kedžio dukros patyrė pralaimėjimą (papildyta)

Pareiškimą dėl D.Kedžio dukters globos panaikinimo Neringai Venckienei Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius Kauno apygardos teismui įteikė antradienį ryte, tačiau nuo šio prašymo nagrinėjimo nusišalino visi teismo teisėjai.

Prašymas buvo perduotas Lietuvos vyriausiajam teismui, tačiau šis po pietų nusprendė, kad jį turėtų nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas. Šis savo sprendimo dar nepriėmė, tačiau mergaitė buvo perduota N.Venckienės globai.

„Kiek žinau, teismo sprendimo nebuvo laukta, buvo atlikti tam tikri procesiniai veiksmai ir mergaitei buvo leista važiuoti namo“, - portalui sakė Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.

Glaudžiai su prokuratūra bendraujanti Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, teigė, jog buvo planuota, kad mergaitė namo išvažiuos jau ryte, po to buvo pranešta, kad po pietų dar ji ten yra.

„Aš šiame procese tiesiogiai nedalyvavau, nes tai yra susiję su ikiteisminiu tyrimu ir tam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra, todėl negalėčiau tiksliai įvardinti kodėl prokurorai ėmėsi tokių veiksmų, bet, mergaitė šiuo metu važiuoja į Kauną ir pagaliau, ta problema, kuri buvo sprendžiama visą dieną išsisprendė“, - sakė R.Šalaševičiūtė.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos kontrolierė nemano, jog tokiais savo veiksmais prokurorai norėjo pakenkti D.Kedžio dukrai ar jos artimiesiems. „Matyt, tai buvo būtina ir neišvengiama“, - sakė ji.

R.Šalaševičiūtės teigimu, tiek vaiko teisių apsaugos tarnybų, tiek jos pačios, tiek prokurorų tikslas dabar yra vienas - išsiaiškinti ar pedofilijos tinklas yra, ar jo nėra.

„Be mergaitės pagalbos, to išsiaiškinti negalime. Jei jis tikrai yra, ji - pagrindinis žmogus, kuris gali padėti užkabinti tą tinklą. Prokurorai nepriima neteisingų veiksmų, manau, jie dirba vaiko ir kitų vaikų interesams“, - kalbėjo Vaiko teisių apsaugos kontrolierė.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių