Iš prokuratūros pasitraukė rezonansines bylas tyręs prokuroras

Tarnybą prokuratūroje paliko rezonansines bylas tyręs Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Paulius Jablonskas.
Jis prokuratūroje nebedirba nuo praėjusios savaitės.

„Iš pradžių pailsėsiu, o paskui žiūrėsim“, - BNS apie tolesnius planus penktadienį sakė P.Jablonskas.

Neoficialiomis žiniomis, eksprokuroras ketina užsiimti advokato praktika.
Jis užsiminė, kad pasitraukimas iš prokuratūros susijęs su dideliu darbo krūviu.

P.Jablonskas tvirtino, jog nebuvo sulaukęs pastabų iš vadovybės dėl savo darbo.

''Susikaupė daug bylų, daug rezonansinių", - apie savo darbą kalbėjo eksprokuroras.
P.Jablonskas pastaruoju metu kontroliavo advokato Sergejaus Novikovo nužudymo, riaušių prie Seimo, iš banko „Swedbank“ 1 mln. eurų reikalavusio ir sprogimu grasinusio vilniečio Jano Kurickio bylą.

Anksčiau šis prokuroras tyrė duomenų vagystės iš ''Sodros" bylą, o dirbdamas Kaune - kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymo ir meno kolekcijos pagrobimą.

Prokuratūros sistemoje P.Jablonskas dirbo nuo 1993 metų lapkričio 2 dienos, Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroru buvo paskirtas 2000 metų gruodžio 1 dieną.

Pastaraisiais metais Lietuvos prokuratūrą paliko nemažai pareigūnų.

2010-ųjų balandį iš darbo išėjo ir advokatu tapo prokuroras Linas Belevičius. Advokatų gretas šiemet papildė ir Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Tilindis, kurį generalinis prokuroras Darius Valys nubaudė už tai, kad pavėlavo deklaruoti pajamas, gautas už autorinę sutartį su Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Šiemet gegužę po beveik 19 metų darbo prokuratūroje atsistatydino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Aidas Mažeika. Jis dirba advokato padėjėju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dana

dana portretas
aisku advokatu geriau, pagal spauda matome kad advokatai uzdirba iki 10milijonu per metus,o mokesciu sumoka 31000 ir niekas nesako kad neteisingai nagrineji byla. Sekmes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių