Prokuratūra įtarimus pateikia dar dviem pareigūnams

Tirdama Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnų veiksmus Generalinė prokuratūra antradienį pranešė pareiškusi įtarimus vienam asmeniui dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Vėliau antradienį įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumento klastojimo bei disponavimo juo bus pareikšti dar vienam asmeniui, BNS sakė prokuratūros atstovė Rūta Dirsienė.

Pasak jos, vienas pareigūnas antradienį bus apklaustas kaip liudytojas.
Prokuratūra šių trijų asmenų pavardžių neatskleidžia.

Kiek anksčiau antradienį į Generalinę prokuratūrą su advokatu atvyko Lietuvos kriminalinės policijos vadovas Algirdas Matonis. Žiniasklaidoje skelbta, kad jam ketinama pareikšti įtarimus.

Pirmadienį prokurorai įtarimus pareiškė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kuris iškart atsistatydino. Pranešama, kad įtarimai taip pat pateikti buvusiam Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui, kuris šiuo metu yra Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas.

Lapkričio 5 dieną Generalinė prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Policijos departamento pareigūnų galimo piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo, nesuteikiant prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo aplinkybių. Šių asmenų nužudymu buvo įtariamas Drąsius Kedys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Kuo toliau, tuo didesnė painiava. Detektyvas. Žmonių pavardės nieko nereiškia. Asmenys nežino, ko ieško. Lyg būtų nekalti, bet ko jie ginčijasi tarpusavy? Mama-dukra-marti-vaikas - kas tai?

YTi

YTi portretas
1999 metais per Latvijos televiziją buvo parodytas reportažas, kuriame keli paaugliai papasakojo, kaip jie buvo pedofilų prievartaujami, kaip jie buvo verčiami lytiškai santykiauti su aukštais šalies pareigūnais, įvardijo net dviejų Ministrų kabineto narių pavardes. Šalies visuomenei buvo visiškai netikėta tuometinio Latvijos Generalinio prokuroro Janio Skrastinio reakcija: vietoj to, kad jis, principingai reaguodamas į žiniasklaidos pateiktą medžiagą, nedelsiant pradėtų ikiteisminį tyrimą ir imtųsi visų priemonių nusikaltimui išaiškinti, Generalinis prokuroras išstoja televizijoje ir praneša, kad visa tai melas, kad vaikai išsigalvojo. Ar Latvijos Generalinio prokuroro reakcija neprimena mūsų Generalinio prokuroro A. Valantino reakcijos į asmeniškai gautus apie 25 D. Kedžio skundus dėl pedofilijos jo dukrelės atžvilgiu? A. Valantinas taip pat nusprendė nieko netirti.

YTi

YTi portretas
Latvijos parlamentaro Janio Adamsono iniciatyva 1999 metų spalio 7 dieną Latvijos Seime sudaroma komisija, kuriai buvo pavesta išsiaiškinti visas pedofilijos aplinkybes, nustatyti valstybinių ir privačių institucijų pareigūnų ir asmenų ryšius su valstybėje veikiančiu pedofilijos tinklu. 2000 vasario 17 Latvijos Seimo posėdyje buvo išklausytas parlamentinės komisijos pirmininko J. Adamsono pranešimas. Pranešime buvo nurodyta, kad: „ Komisijos surinkta informacija patvirtina kruopščiai suplanuotą ir įgyvendintą nusikalstamą schemą, pagal kurią veikė „ Logos centro“ sudarytas žmonių prekybos tinklas, taip pat išsiaiškinti tarptautiniai ryšiai, per kuriuos bendradarbiavo „Logos centro“ atstovai ir kiti susiję asmenys. Komisija disponuoja informacija apie valstybinių ir privačių institucijų, įskaitant ir aukštų pareigūnų įsitraukimą į žmonių prekyba, taip pat ir į pedofiliją. Komisija disponuoja tiek tiesioginiais, tiek netiesioginiais įrodymais, kuriuose daugybę kartų kaip galimi nepilnamečių seksualinių paslaugų gavėjai ar minėtų tinklo veiklos bendrininkai yra minimi šių viešųjų ir privačių institucijų pareigūnai: ministras pirmininkas Andris Škelė, teisingumo ministras Valdis Birkavas, valstybės pajamų tarnybos generalinis direktorius Andrejus Sončinas, „ Latvijos pašto“ generalinis direktorius Aivaras Driskis, Rygos klasikinės gimnazijos direktorius Romanas Alijevas...“ Ataskaitoje buvo įvardinti su pedofilijos tinklu susiję kiti garsūs Latvijoje asmenys, kad pedofilijos tinklui veikti padėjo teisėsaugos institucijos, kad buvo fiksuojami tuo metu intensyvūs telefoniniai pokalbiai bei susitikimai tarp Latvijos Generalinio prokuroro, bei įtariamųjų pedofilija premjero ir teisingumo ministro. Ataskaitoje buvo teigiama, kad specialiosios tarnybos verbuodavo žmones, turinčius polinkį „ netradiciniam“ seksui ir jais manipuliuodavo, kad daug tokių agentų buvo perimta iš KGB. Nurodoma, kad pedofilijos tinklo gijos vedą į kaimynines šalis, tame tarpe ir į Lietuvą. Tuometinė Latvijos Prezidentė Vaira- Vykė Freiberga komisijos ataskaitos paskelbimo dieną pavadino „ juoda diena šalies istorijoje“.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių