Prognozė: rytoj N. Venckienė turėtų netekti teisinės neliečiamybės

Ar „Drąsos kelio“ vedlė Neringa Venckienė atsidurs prokurorų rankose? Veikiausiai taip. Nes jos šalininkų Seime gretos itin retos. Oficialiai tai paaiškėti turėtų šiandien, po lemiamo balsavimo parlamente.

Didieji nepalaiko

N. Venckienė rytoj turėtų netekti teisinės neliečiamybės, nes už jos panaikinimą žada balsuoti dauguma Seimo narių. Buvusios teisėjos pusėje – tik dalis Darbo partijos (DP), Tvarkos ir teisingumo, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcijų narių ir žinoma, pačios N. Venckienės „Drąsos kelio“ atstovai.

Tačiau didžioji dauguma socialdemokratų, konservatorių ir Liberalų sąjūdžio frakcijų atstovai turėtų balsuoti už imuniteto panaikinimą. Šių frakcijų atstovų balsų daugiau nei pakankamai, kad neliečiamybė būtų panaikinta.

„Greičiausiai elgsimės taip, kaip ir anksčiau. Pernai mes palaikėme prašymą naikinti N. Venckienės neliečiamybę“, – priminė socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Panašiai samprotavo ir konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma: „Formaliai dar nenusprendėme, bet prielaidas galime daryti iš ankstesnės mūsų laikysenos. Laikomės nuostatos, kad reikia sudaryti sąlygas teisėtvarkai atlikti savo pareigas.“

Sprendžiant iš ankstesnių balsavimų, konservatorių frakcijoje – vos vienas kitas N. Venckienės šalininkas.

Nuoseklūs lieka ir Liberalų sąjūdžio atstovai. Frakcijos seniūno Eligijaus Masiulio teigimu, frakcijos nariai pasirengę balsuoti už.

Migloti argumentai

Kas N. Venckienės pusėje? Kęstas Komskis, Tvarkos ir teisingumo frakcijos atstovas, patvirtino, kad didžioji dalis jų frakcijos balsuos prieš buvusios teisėjos teisinės neliečiamybės naikinimą. Argumentas – esą kaltinimai N. Venckienei yra politikavimas.

„Dauguma mūsų, kaip suprantu, nepritars. Leisime balsuoti frakcijos nariams laisvai“, – dėstė K. Komskis.

N. Venckienė paramos gali tikėtis ir iš DP frakcijos atstovų. Viktoras Uspaskichas, DP lyderis, anksčiau yra minėjęs, kad N. Venckienė gali tikėtis jo partijos paramos. DP frakcija dėl to, kaip balsuos jos nariai, atstovų teigimu, turėjo apsispręsti tik šiandien ryte.

N. Venckienės pusėje – ir dalis LLRA atstovų. „Greičiausiai mes susilaikysime“, – prognozavo Vanda Kravčionok, LLRA frakcijos seniūno pavaduotoja. Kodėl? „Manau, kad kaltinimai N. Venckienei – neproporcingi“, – paaiškino LLRA atstovė.

Saviškiai drąsinasi

Vis dėlto „Drąsos kelio“ atstovai mano, kad rytoj balsavimas gali pateikti ir staigmenų. Valdas Vasiliauskas, „Drąsos kelio“ frakcijos narys, aiškino, kad paramos N. Venckienė tikisi iš Rolando Pakso, V. Uspaskicho ir Valdemaro Tomaševskio partijų, taip pat – iš dalies Mišrios Seimo grupės narių.

„Balsavimo baigties nesiryžčiau spėti. Jei bus palikta laisvė Seimo nariams, manau, rezultatas turėtų būti 50:50“, – drąsinosi V. Vasiliauskas.

Seime jau girdėti, esą N. Venckienė į lemiamą balsavimą gali neatvykti, nes serga. Su pačia N. Venckiene šiandien susisiekti nepavyko. O V. Vasiliauskas tvirtino apie jos ligą nieko nežinąs.

„Viskas bus, kaip suplanuota. Ji turėtų atvykti. Apie pasikeitimus nieko nežinau“, – aiškino V. Vasiliauskas.

Buria šalininkus

Balsuojant dėl neliečiamybės, vidurdienį, prie parlamento pastato ir jo viduje turėtų būriuotis N. Venckienės šalininkai. „Drąsos kelio“ atstovai į „palaikymo akciją“ žmones pradėjo kviesti jau prieš porą savaičių.

Parlamento vadovybė vakar skelbė, kad prižiūrinčių tvarką parlamento posėdžių salės balkone bus daugiau, nes tikimasi N. Venckienės šalininkų desanto.

„Priimsime sprendimus, kad užtikrintume saugumą“, – sakė Seimo kancleris Jonas Milerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
ponai prokurorai.... atimkite nelieciamybe... ir pasodinkite..... a va jei nepasodinsit...... kaip atsakysit už Valstybės autoriteto žeminimą? Juk pasiuntiniai tą situacija stebi....

rusas

rusas portretas
o Gebelsą tai sušaudė,,,,,

Neringa yra isrinkta

Neringa yra isrinkta portretas
liaudies ir sakyciau daugumos,.....ir niekas neturi teises atimti tai ka dave jai rinkejai,jei bus taip padaryta,tai ieis i mada ,kad prokuratura prades valdyti ne tik seimunus,bet ir vadovus,todel ,jei dar kas turi seime sveiko proto,turetu nepaklusti prokuraturai ir palikti Venckienei teisine nelieciamybe,nes tai jau yra seimunu principo ir garbes reikalas , patikekit,sekantys bus kiti ir t.t.t.,mastykit ar jums viso to reikia?!!!
VISI KOMENTARAI 79

Galerijos

Daugiau straipsnių