Profsąjunga: daugelis mokyklų streikuos pirmas dvi pamokas

Kitą savaitę įspėjamajame streike dalyvaujančios mokyklos daugiausia ketina nutraukti darbą per pirmas dvi pamokas. Kiek mokyklų ketina streikuoti, profsąjunga dar skaičiuoja.

Antradienį rengiamame streike dalyvaujančių mokyklų darbuotojai dviems valandoms nutrauks darbą. Kuriomis valandomis streikuoti, mokyklos sprendžia pačios, tačiau dauguma jų renkasi pirmas dvi pamokas, pranešė Lietuvos švietimo profesinė sąjunga (LŠPS).

Ji dar skaičiuoja, kiek mokyklų dalyvaus įspėjamajame streike.

„Dar vis plaukia informacija iš mokyklų. Mat yra teisinių diskusijų su mokyklų vadovybe dėl streiko. Pirmadienį bus aiškus skaičius“, - BNS sakė LŠPS pirmininko pavaduotojas Romas Turonis.

Anot jo, kai kuriuose rajonuose streikuoti ketina 90 proc. mokyklų, iš kai kurių informacijos apie tokius ketinimus nesulaukta.

R.Turonio duomenimis, nutraukti pamokas planuoja apie 90 proc. Šalčininkų ir Rokiškio rajono mokyklų, dvi valandas nedirbs 70-80 proc. Klaipėdos, Telšių, Akmenės, Mažeikių mokyklų.

Tuo metu apie ketinimus streikuoti kol kas nepranešė Prienų, Zarasų, Ignalinos, Utenos švietimo įstaigos.

Pasak R.Turonio, kiek mokytojų streikuos, bus galima pasakyti tik po streiko, nes pedagogai turi teisę apsispręsti - streikuoti ar ne - iki paskutinės minutės.

Vasario 9 dieną Vilniuje per LŠPS suvažiavimą pritarta, kad vasario 21 dieną dalyje šalies švietimo įstaigų vyktų įspėjamasis dviejų valandų streikas. Streikui pritarė maždaug 400 mokyklų ir per 15 tūkst. mokytojų.

Sausio 18-ąją profsąjunga Vyriausybei bei Švietimo ir mokslo ministerijai yra įteikusi reikalavimus keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Viskas taip brangsta,o mokytoju algos nera keliamos.Daugelis pasakys,kad pedagogams ir taip neblogai,bet tegu pabando ismokyti 30 vaiku vienoje klaseje.Ministerijos darbuotojai neturi pedagoginio patyrimo.Jei nors viena politika paliktu 45 minutes uzrakinta su 20-30 mokiniu,jis issoktu per langa.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių