Profesinės sąjungos prabilo apie streikus

Lietuvos profesinės sąjungos reikalauja iš Vyriausybės, kad ši per liepos mėnesį pateiktų šalies visuomenei ekonomikos ir socialinės raidos stabilizavimo planą. Priešingu atveju - profsąjungos ketina imtis protesto akcijų.

Kaip rašoma profesinių sąjungų konfederacijos pranešime, konfederacija perspėja Lietuvos valdžią, kad negavusi aiškios informacijos dėl ekonominės ir socialinės krizės įveikimo būdų ir priemonių, pasilieka sau įstatymais nustatytą teisę rengti šalies visuomenės protesto akcijas.

„Lietuvos žmonės pateko į prekių ir paslaugų kainų augimo spąstus. Dviženklė infliacija, prekių ir paslaugų kainų didėjimas sparčiai lenkia uždarbio ir kitų pajamų augimą bei mažina daugumos gyventojų perkamąją galią. Neaiški Lietuvos energetikos situacija uždarius Ignalinos atominės elektrinės antrąjį bloką. Drastiškai augant naftos ir dujų kainoms pasaulinėje rinkoje, esant Lietuvos energetikos izoliacijai nuo Vakarų Europos ir didėjant priklausomybei nuo Rusijos, artimiausiu metu, didžioji Lietuvos visuomenės dalis pateks į skurdo liūną", - tikina konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Jo manymu, Vyriausybė turėtų imtis ryžtingų veiksmų ir informuoti visuomenę, ką valdžia ketina daryti, kad būtų stabilizuota šalies ekonomika ir socialinė krizė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių