Prie Seimo narių darbo sąlygų grįš pavasarį

Naujas įstatymo, kuris reglamentuotų parlamentarų veiklą, projektas bus parengtas iki kovo 1-osios.

Tai Seimo vadovė Irena Degutienė pranešė duodama interviu Lietuvos radijo laidai „Akiračiai“.

„Jau esu sudariusi darbo grupę, kurią kitą trečiadienį teiksiu Seimo valdybai patvirtinti, ir kuri parengs naują Seimo narių garantijų įstatymą.

Duodam jiems terminą iki kovo 1 d., nes dabar yra įtemptas metas – reikia priimti biudžetą, o sesija baigiasi prieš Kalėdas. Kaip tik turim tą laisvą tarpą ir tada susirenkam į pavasario sesiją, kur galime turėti naują dokumentą ir jį teikti“, – sakė I. Degutienė.

Primename, kad Seimas šią savaitę „paskandino“ jų privilegijoms grėsmę kėlusį įstatymo projektą. Garsių Lietuvos teisininkų siūlymus nebeleisti už parlamentinei veiklai skirtus valstybės pinigus nuomotis prabangių automobilių ir vėliau juos pusvelčiui išpirkti, uždrausti už biudžeto tūkstančius nuomotis biurus iš savo pažįstamų, panaikinti nemokamą gyvenimą Vilniaus centre Seimo viešbutyje parlamentarai atmetė vos pateiktą.

I. Degutienė laikosi nuomonės, kad buvo būtina šiam įstatymo projektui po pateikimo pritarti, o jau po to būtų buvę galima jį tobulinti svarstant komitetuose, teikiant siūlymus ir pan.

Konstitucinis Teismas jau prieš 8 metus yra paskelbęs, kad pagal Konstituciją Seimo nariai privalo priimti jų darbo sąlygas nustatantį įstatymą, kuris iki šiol nepriimtas.


Šiame straipsnyje: Seimo sesijaSeimo nariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių