Prie Lukiškių aikštės leista pastatyti suoliuką V.Kernagiui atminti

Vilniuje, prie Lukiškių aikštės, rudenį bus pastatytas suoliukas aktoriui, dainininkui, laidų ir renginių vedėjui Vytautui Kernagiui atminti.

Vilniaus savivaldybės administracija leido V.Kernagio fondui savo lėšomis įrengti šį įamžinimo ženklą.

V.Kernagio fondui vadovaujantis maestro sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis sako, kad bronzinis suoliukas jau išlietas. Jį atidengti numatoma spalio 21 dieną, dainuojamosios poezijos festivalio „Tai - aš“ metu.

„Tai bus toks paminklas - suoliukas, įamžinantis V.Kernagio kūrybinio kelio pradžią, nes būtent toje vietoje, ant sovietmečiu stovėjusių suoliukų, jis prasidėjo“, - BNS sakė V.Kernagis jaunesnysis.

Bronzinis suoliukas V.Kernagiui, simbolizuosiantis „Brodo“ muzikantų pamėgtą vietą, sumanytas šiemet minint jo 60-ąsias gimimo metines.

Šia proga Vilniuje šiemet jau atidengta V.Kernagiui skirta atminimo lenta. Ji atsirado Kaštonų gatvėje, kur maestro jaunystėje gyveno.

Taip pat planuota įamžinti V.Kernagio atminimą pavadinant jo vardu Palangos alėją nuo Birutės gatvės iki muzikos klubo „Anapilis“, bet, V.Kernagio jaunesniojo teigimu, šie planai kol kas atidėti.

„Buvo viskas realu, kol patys savivaldybės žmonės pasižiūrėjo, kad ta alėja neegzistuoja - pirmiausia jie turi padaryti, kad būtų planuose tokia kaip alėja. Buvo tiesiog privažiavimas prie “Anapilio„, bet planuose neatsispindėjo kaip alėja. Tai atsidėjo, nes ir valdžia pasikeitė nuo praėjusių metų, su kuria mes tarėmės“, - sakė jis.

Anot V.Kernagio jaunesniojo, į spaustuvę greitu metu ketinama atiduoti V.Kernagio dainų natų knygas, kurios turėtų pasirodyti lapkričio mėnesį.

Tuo metu planai išleisti nemažai maestro įrašų, pasak fondo vadovo, dėl finansinių problemų kol kas įstrigo.

„Gal kitam rudeniui išleisime“, - sakė jis.

V.Kernagis - lietuvių muzikos, dainuojamos poezijos atlikėjas ir autorius, pramoginių renginių režisierius, televizijos laidų vedėjas. Po sunkios ligos jis mirė 2008 metų kovo 15 dieną.


Šiame straipsnyje: Vytautas Kernagis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Z I N A S tinkle

Z I N A S  tinkle portretas
GERBIAMIEJI! Siūlyčiau pagarbiau ir rimčiau nagrinėti Lietuvos sostinės V I L N I A U S 688 metų istoriją. Paminklų ir kitų „vamzdinių šedevrų“ stabmeldžiams primenu: man 77 metai, Vilniuje gyvenu 59-uosius metus, moku apie 40 lietuviškų, rusiškų, vokiškų ( iš jų ir V.Kernagio ) dainų. Ar europiečius nustebinsime katinais, vamzdžiais , suoliukais ? Vienok vadinti Gedimino prospektą net trims dienoms B R O D U MES NENORIME. Be to, V.Kernagis , pasisavinęs Salomėjos Nėries eilėraštį „Mūsų dienos - kaip šventė“ niekada neskelbė teksto autorės, pakeitė antrojo posmelio vieną eilutę „mūsų dienos - kaip p a u k š t ė s “ žodžiu „šventė“... Ne tik Jo jaunystės metų ilgaplaukiai hipiai, bet ir kiti gabūs žmonės verti dėmesio ir pagarbos. Pagarbiai ./// Zinas S. ///
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių