Prezidentūroje apdovanoti B.Galdikas, I.Laursas, A.Mockus, J.Mekas

Pirmą kartą Prezidentūroje surengtoje apdovanojimų ceremonijoje pagerbti Lietuvos mokslo, verslo, meno ir kultūros atstovai.

„Globalios Lietuvos apdovanojimų“ laureatais ketvirtadienį paskelbti mokslininkė Birutė Galdikas, verslininkai Ilja Laursas ir Juozas Kazickas, politikas Antanas Mockus, menininkai Ray (Rimvydas) Bartkus bei Jonas Mekas ir kiti.

Pirmą kartą Prezidentūroje surengtoje apdovanojimų ceremonijoje pagerbti Lietuvos mokslo, verslo, meno ir kultūros atstovai, jų profesiniai pasiekimai ir indėlis į šalies garsinimą. Iš viso nominacijos teiktos keturiose kategorijose.

Užsienio reikalų ministerijos (URM) nominacijoje už viso gyvenimo pasiekimus apdovanoti pirmasis atkurtojo Vytauto Didžiojo universiteto rektorius, profesorius Algirdas Avižienis, filmų kūrėjas, menininkas J.Mekas, verslininkas ir filantropas, ekonomikos mokslų daktaras J.Kazickas.

Nominacijoje už pasiekimus mokslo ir technologijų srityje apdovanojimai atiteko lietuvių kilmės pasaulinio garso antropologei ir gamtosaugininkei dr. B.Galdikas, Kvynso universiteto Kanadoje profesoriui Viktorui Sniečkui, NASA astronautui Karolui J. Bobko, už pasiekimus verslo ir vadybos srityse – Ivanui Glasenbergui, I.Laursui, A.Mockui, už laimėjimus meno ir kultūros srityse – rašytojai Rūtai Šepetys, menininkui R.Bartkui, architektui Maximiliano Fuksui (Maksimiljanui Fuksui), pranešė URM.

„Jūsų sėkmės istorijos - tai visos Lietuvos įvertinimas. Jūsų proto ir kūrybos galiomis mes kuriame dvidešimt pirmojo amžiaus globalią Lietuvą, jungiančią visur gyvenančius lietuvius, jų idėjas ir darbus“ - sveikindama „Globalios Lietuvos apdovanojimų“ nominantus sakė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Anot jos, lietuviai keliavo, kūrė ir paliko pėdsakus daugelio valstybių istorijose, o žymių tautiečių pavardės įrašytos garsiausių pasaulio universitetų metraščiuose. Valstybės vadovės teigimu, tik išlaikydami savo atvirumo tradicijas galime būti matomi pasaulyje ir perimti geriausią patirtį.

Apdovanojimams iš viso pateikti 48 kandidatai iš 18 šalių.

Globalios Lietuvos lyderiai - tarptautinis socialinis tinklas, vienijantis įvairių sričių profesionalus ir karjeros aukštumas užsienyje bei Lietuvoje pasiekusius lietuvius. Savo srities profesionalų bendruomenę sudaro žmonės iš daugiau nei 100 pasaulio miestų.

Aukštas vadovaujančias pareigas, tarptautinės patirties versle turintys žmonės ir vidutinio lygmens profesionalai dalijasi savo profesine patirtimi, ryšiais, žiniomis, padeda identifikuoti naudingus kontaktus verslo plėtrai užsienyje ir susisiekti su jais, prisideda prie Lietuvos žinomumo pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info Lietuvos žemė

info Lietuvos žemė portretas
Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. O ... Lietuvoje po metų įsigalios leidimas sukčiams išpardavinėti Lietuvos žemes. Kai ... “Nė vienas istorikas ar kitoks mokslinčius nepasakys, kiek milijonų lietuvių jau padėjo galvas kovodami už Lietuvos žemės išsaugojimą.” Rašo Pranciškus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių