Prezidentūrai stinga mašinų

50 tūkst. litų per vienerius ir 150 tūkst. litų per trejus metus - tiek Prezidentūra planuoja išleisti naujiems automobiliams , rašo "Lietuvos rytas".

Prezidentūra šį mėnesį paskelbė viešąjį konkursą nuomotis automobilius su vairuotojais.

Skelbime teigiama, kaip pranešė dienraštis, kad reikėtų "reprezentacinių limuzinų su laikikliu vėliavėlei dešinėje pusėje", taip pat "didelių prestižinių lengvųjų automobilių", kurių nuomai šįmet numatoma išleisti iki 45 tūkst. litų. Dar 5 tūkst. litų būtų panaudota krovininių automobilių ir mikroautobusų nuomai.

Taip pat primenama, kad šiemet su paslaugos tiekėjais sudarytą sutartį galima pratęsti dar dvejiems metams.

"Automobilių nuomos sutartis reikalinga tam, kad susidarius paslaugų poreikiui nereikėtų skubotai ieškoti paslaugos teikėjo", - aiškino Prezidentūros atstovai.

Kiek kainuoja šios institucijos transporto skyrius, valdininkai nesugebėjo nurodyti, pasiteisinę tuo, kad asignavimai jam biudžete neišskiriami atskira eilute.

Prezidentūros garaže, pasak dienraščio, -15 lengvųjų automobilių. Iš jų du vežioja kadenciją baigusius prezidentus Algirdą Brazauską ir Valdą Adamkų.

Dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė neseniai persėdo, anot "Lietuvos ryto", į Vadovybės apsaugos departamentui priklausantį limuziną.

Pasak valdininkų, nė vienas šalies vadovės patarėjas neturi specialiai jiems priskirtų tarnybinių automobilių. Be to, Prezidentūra informavo, kad jos autoūkį aptarnauja tik 6 lengvųjų automobilių vairuotojai ir 2 "vairuotojai-traktorininkai".


Šiame straipsnyje: Prezidentūramašinos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių