Prezidentė vyksta į ESBO viršūnių susitikimą Kazachstane

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujama delegacija gruodžio 1-2 d. dalyvaus Kazachstano sostinėje Astanoje įvyksiančiame Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) viršūnių susitikime.

Pasak Lietuvos vadovės, vienas svarbiausių šio susitikimo tikslų - aptarti, kaip ESBO galėtų prisitaikyti prie besikeičiančio pasaulio sąlygų, ir parengti atsaką naujo pobūdžio iššūkiams. Valstybių vadovai taip pat aptars, kaip siekti pažangos sprendžiant besitęsiančius konfliktus ir geriau įgyvendinti šalių prisiimtus įsipareigojimus žmogaus teisių, spaudos laisvės ir demokratinių rinkimų srityse.

„Kitais metais Lietuva iš Kazachstano perima pirmininkavimą ESBO. Dėsime aktyvias pastangas, jog būtų įgyvendinti visi šios organizacijos tikslai sukurti efektyvią, demokratiniais principais pagrįstą, tarptautinę saugumo bendruomenę be skiriamųjų linijų, kur būtų įgyvendinami visi įsipareigojimai, gerbiamos žmogaus teisės bei pamatinės laisvės ir būtų užkirstas kelias bet kokiai agresijai", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Astanoje taip pat planuojami dvišaliai susitikimai su kitų valstybių vadovais.

 


Šiame straipsnyje: ESBODalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių