Prezidentė vetavo Energetikos įstatymo pataisas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį vetavo Energetikos įstatymo pataisas, numatančias, kad teisė tvirtinti kainų skaičiavimo metodikas iš Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijos pereitų Vyriausybei.

Pataisos grąžintos Seimui pakartotinai svarstyti ir jų parlamentarai imsis dar šią savaitę, antradienį vėlai vakare Seimą informavo parlamento vadovė Irena Degutienė.

Šalies vadovės patarėja Solveiga Cirtautienė praėjusią savaitę Seimo priimtas pataisas, kuriose įtvirtinta daug reikalingų energetikos sektoriaus vystymuisi nuostatų, vieną iš jų - nuostatą, kuria siūloma valstybės reguliuojamų kainų nustatymo principų ir metodikų tvirtinimą perleisti Vyriausybei, žiniasklaidoje apibūdino kaip vertintiną „labai kontroversiškai“.

Iki šiol funkcija nustatyti kainų reguliavimo metodikas bei viršutines ribas buvo priklausė Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai, o dabar, pasak patarėjos, kainų nustatymo procesas „iš principo yra politizuojamas“. Jos teigimu, kyla rizika, kad bus galima manipuliuoti žmonių simpatijomis, o Vyriausybei kils pagunda prieš rinkimus nustatyti kainų skaičiavimo metodikas, kurios gali iš pažiūros sumažinti kainas, tačiau vėliau turėti sunkias pasekmes.


Šiame straipsnyje: Energetikos įstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių