Prezidentė su tautodailininkėmis pynė verbas

Prieš Verbų sekmadienį Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Čekoniškių kaimo verbų ir buities seklyčioje. Šalies vadovė padėkojo tautodailininkėms už gražiausių šalies tradicijų puoselėjimą ir specialiai Popiežiui Pranciškui sukurtą verbą. Prezidentė taip pat išbandė verbų pynimą ir surišo tradicinę verbą.
Pasak Prezidentės verbą rišti nėra sunku, tačiau reikia patyrimo, kantrybės ir širdies ramybės. Taip pat - gerų minčių ir grožio pajautimo.
„Verbų pynimas - unikali lietuviška tradicija. Niekur pasaulyje nekuriamos tokios verbos kaip Lietuvoje. Kartu verbos neatsiejamos nuo pavasario ir atgimimo šventės - šv. Velykų. Tai - gražus būdas pristatyti Lietuvą kaip kūrybingą ir tradicijas vertinančią šalį", - sakė Prezidentė.
Šalies vadovė pasveikino Čekoniškių kaimo bendruomenę su artėjančiomis šv. Velykomis ir palinkėjo visiems santarvės ir stiprybės.


Šiame straipsnyje: verbosDalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkiminė kampanija

Rinkiminė kampanija portretas
Noromis nenoromis prisimeni, kad prezidento rinkimų kampanija jau prasidėjo.

Seubas

Seubas portretas
Prezidentė pynė verbas, prezidentė virė cepelinus, prezidentė su vaikučiais žaidė.... Ar tam ž monės ją rinko? Tegu valstybės reikalais rūpinasi.

Nuo

Nuo portretas
problemų prie verbų!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių