Prezidentė ragina Seimą pritarti šildymo kainų mažinimui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tikisi, kad rudens sesijoje Seimas priims įstatymus dėl šilumos ūkio demonopolizavimo, kas padėtų sumažinti šildymo kainas.

Kalbėdama apie savo dar pavasarį pateiktus pasiūlymus dėl šilumos ūkio valstybės vadovė apgailestavo, kad jie nebuvo tuomet priimti ir atidėti neribotam laikui. „Noriu įspėti, kad politikų negebėjimas priimti sprendimų dėl šilumos ūkio, kurie galėtų padėti sumažinti šildymo kainas, tiesiogiai atsilieps mūsų gyventojams“, - trečiadienį po susitikimo su Seimo valdybos nariais pabrėžė Prezidentė. Susitikimas surengtas prieš šeštadienį prasidedančią Seimo rudens sesiją.

D.Grybauskaitė atkreipė dėmesį, kad ji, jos patarėjai ir kiti politikai patiria šilumos monopolininkų spaudimą nepritarti siūlomoms pataisoms. „Galiu patvirtinti viešai, kad patiriame spaudimą iš kai kurių lobistinių grupių, monopolistų. Todėl svarbu tam spaudimui nepasiduoti“, - sakė Prezidentė.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė informavo, kad valstybės vadovės siūlomas įstatymo projektas dėl šilumos ūkio demonopolizavimo „įstrigo“ Seimo Ekonomikos komitete. „Kiek žinau, vasaros metu jame buvo pradėti klausymai, bet sprendimas iki šiol nepriimtas. Komitetą paragintas kuo sparčiau tą projektą apsvarstyti, nes šilumos sezonas prasideda netrukus ir reikia sprendimus priiminėti“, - sakė Seimo vadovė.

Ji informavo, kad Seimo sekretoriate yra įregistruota nemažai pataisų, kurios iš esmės paneigia Prezidentės pasiūlymus dėl šilumos ūkio demonopolizavimo. „Matome, kaip dirba lobistai, stumia tas pataisas. Mes tikrai reikalausime, kad kuo greičiau būtų apsvarstyta ir priimta ta pataisa“, - teigė I.Degutienė.

„Jeigu komitetas sąmoningai blokuos tą pataisą ir jos nepriims, mes galėsime visiems Lietuvos žmonėms pasakyti tiesiai šviesiai, kas stabdo šilumos kainų mažinimą“, - pridūrė D.Grybauskaitė .

I.Degutienė pastebėjo, kad iš 141 Seimo nario visada gali atsirasti vienas kitas, kuris užsiims „tokia destrukcija“ kaip siūlomų pataisų nepriėmimas.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumos kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

oo

oo portretas
paziuresim kaip cia bus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių