Prezidentė ragina pedagogus problemas spręsti derybų būdu

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina apie streiką prabilusių švietimo darbuotojų keliamas problemas spręsti derybų keliu, antradienį sakė jos patarėja.

Dalis šalies pedagogų grasina streiku, reikalaudami keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją bei koreguoti darbo apmokėjimo tvarką.

„Dėl visų šitų dalykų derybos turi vykti, jos vyksta. Manyčiau, prezidentė šioje vietoje galėtų ir kviečia profesines sąjungas ir politikus ramiai sėsti už derybų stalo, bet jokiu būdu nepolitizuoti rinkiminiais metais šio klausimo, kaip yra tekę stebėti ankstesniais kartais. Taigi tikimės, kad išsispręs šie dalykai ir mokytojai neis šalti į gatves“, - antradienį Žinių radijui sakė prezidentės patarėja Virginija Būdienė.

Ji dėstė, kad krepšelio metodikos, mokytojų atlyginimų ir krūvių klausimus svartys Švietimo ir mokslo ministerijoje sudaromos darbo grupės, bet pažymėjo, kad kai kuriuos pedagogų keliamus klausimus bus sunku išspręsti.

„Mokytojų profesinių sąjungų reikalavimas yra užtikrinti mokytojams 18 kontaktinių valandų minimumą - šitą normą bus labai sunku įgyvendinti, ypatingai kai žinome, kaip demografiškai mokinių mažėja ir taip pat dėl emigracijos“, - sakė patarėja.

Streikui besirengiančios švietimo profsąjungos teigia, kad reikalavimus Švietimo ir mokslo ministerijai ir Vyriausybei pateikė surinkusios per 15 tūkst. streikui pritariančių mokytojų parašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytojos žodžiai

Mokytojos žodžiai portretas
Daugeliui atrodo, kad mokytojos labai prastos moterys. Mokytojas yra asmenybė. Mokytojas - gyva enciklopedija, šviesos skleidėjas. Ant mokytojo pečių - enesvarbų našta, visuomenės problemos. Mokytojų žodžiai nepakartojami.

Studentas

Studentas portretas
pusė mokytojų homosovietikai, toliau aiškinti nebereikia...

beveik

beveik portretas
pritariu 2-am komentatoriui. Ne visi homo sovieticus, bet jų yra apsčiai. Neramina kitkas - juk jie nėra nuskriausti, gauna didesnius atlyginimus, nei gydytojai, jiems beveik kasmet keliamos algos. Juk tie mokytojai nėra išskirtiniai, visiems dabar sunku, bet įdomus jų vedlys. Šaukia, kad menkos algos, o kaip jis pats gyvena? Koks jo tas "menkas" turtelis? Ir visų tokių judėjimų priekyje - nuo sovietmečio užsilikusios "grasildos", neužčiaupia gerklių, rėkia, "kovoja" už darbo žmogų. Kad neatsitiktų taip - nebus kaip kelti atlyginimų, siaurins darbo vietas, atleis pensininkus, pasipildys bedarbių gretos. Ką tada tie socialistai-dabo liaudies gynėjai pagiedos?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių