Prezidentė: patyčios tampa visos visuomenės skauduliu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tikina, kad patyčios tampa ne tik mokyklų, bet visos visuomenės skauduliu, kurio įveikti viena valstybė nepajėgi.

Todėl šalies vadovė ragina už vaikų ir visuomenės saugumą atsakingas ministerijas į pagalbą pasitelkti įvairiose srityse aktyviai dirbančias nevyriausybines organizacijas (NVO) ir paremti jų iniciatyvas, kurios padeda efektyviai spręsti socialines problemas.

Tokias mintis D.Grybauskaitė išsakė Prezidentūroje surengtoje diskusijoje apie smurtą ir patyčias mokyklose.  

Šalies vadovė pasirašė memorandumą "Vaikystė be patyčių", kuriame prieš smurtą ir patyčias susivienijusios valdžios institucijos ir visuomeninės organizacijos įsipareigoja sutelktomis pastangomis siekti, kad vaikai augtų saugioje aplinkoje, kurioje nebūtų įžeidinėjimų, skaudinimo, smurto ir diskriminacijos.

Memorandumą taip pat pasirašė Švietimo ir mokslo, Sveikatos, Socialinės apsaugos ir darbo ministrai, Vaiko teisų apsaugos kontrolierė, Policijos generalinis komisaras, Žurnalistų sąjungos, Tėvų forumo, Mokyklų vadovų asociacijos, Moksleivių sąjungos ir Mokinių parlamento, VŠĮ "Vaikų linija" bei Telefoninės psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos vadovai.

"Parašais patvirtintas susitarimas visomis įmanomomis priemonėmis stabdyti smurto ir patyčių bangą šalyje - įpareigojimas kiekvienam ne tik deklaruoti pagarbą, toleranciją, draugiškumą, kultūringą elgesį, bet ir patiems būti asmeniniu pavyzdžiu," - pasirašydama memorandumą pabrėžė Prezidentė.

Pasak Prezidentės, memorandumas "Vaikystė be patyčių" ir šiandien prasidedanti akcija "Savaitė be patyčių" - pirmieji žingniai, kurie turėtų peraugti į visuotinį judėjimą už Lietuvą be patyčių.


Šiame straipsnyje: patyčios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių