Prezidentė pasirašė „Sodros“ ir Sveikatos draudimo biudžetų įstatymus

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė 2013 metų Socialinio draudimo fondo („Sodros“) ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetų įstatymus.

Šalies vadovės teigimu, nors „Sodros“ biudžeto deficitas po truputį mažėja, būtina ir toliau dėti visas pastangas pajamoms ir išlaidoms subalansuoti, rašoma Prezidentūros pranešime.

Pasak D.Grybauskaitės, reikia efektyviai spręsti nedarbo problemas ir imtis esminės pensijų reformos. Tačiau valstybės vadovė pabrėžia, kad iki šiol vis dar nėra numatyta, kaip bus kompensuojamos pensininkams ir neįgaliesiems per krizės laikotarpį sumažintos išmokos.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad valstybė turi teisingai kompensuoti dėl pensijų sumažinimo atsiradusius praradimus.

Kitų metų „Sodros“ biudžete planuojama 9,679 mlrd. litų pajamų ir 11,363 mlrd. litų išlaidų. Privalomojo sveikatos draudimo fonde numatyta 4,122 mlrd. litų pajamų ir 4,122 mlrd. litų išlaidų.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėbiudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ragana

ragana portretas
"būtina ir toliau dėti visas pastangas pajamoms ir išlaidoms subalansuoti, rašoma Prezidentūros pranešime.Kuo mažiau pensininkų,tuo geriau.Kad balansas būtų teigiamas,visus senius išvežkit į mišką-pats laikas,kol šalta...cha,cha,cha Apie kokias darbo vietas ji čia šneka-kas jas kurs???kaip visada,be demagogijos neapseina

arte

arte portretas
"Tačiau valstybės vadovė pabrėžia, kad iki šiol vis dar nėra numatyta, kaip bus kompensuojamos pensininkams ir neįgaliesiems per krizės laikotarpį sumažintos išmokos" Iškyla klausimas - Tai kodėl pasirašė įstatymus ? Kodėl negrąžino atgal ? Matyt čia toks grynai retorinis klaismas jai iškilo ? Ir vėl jokios pagalbos iš prezidentės/ Vien tik žodžiai ir rūsčiai suraukti antakiai Š(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių