Prezidentė pasirašė „Snoro“ pertvarkai būtinas įstatymų pataisas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pasirašė nacionalizuoto komercinio banko „Snoras“ sklandžiai pertvarkai būtinus teisės aktus, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.
7 įstatymų pataisas Seimas ketvirtadienį priėmė skubos tvarka.

Pasak pranešimo, pasirašytos Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymo, Bankų įstatymo ir kitų šiam procesui būtinų teisės aktų pataisos leis greitai pertvarkyti probleminį banką į naują valstybinį banką, kad jis galėtų tęsti darbą ir žmonės kuo greičiau galėtų naudotis banko paslaugomis bei disponuoti savo lėšomis.

Vyriausybei trečiadienį nacionalizavus vieną didžiausių šalies komercinių bankų „Snoras“, Seimas ketvirtadienį skubiai pakeitė septynis įstatymus, kad būtų galima greitai atskirti dalį „Snoro“ turto, perduodant jį valstybės įsteigtam bankui.

Seimo priimtos pataisos leis, gelbstint finansinių problemų turintį banką, atskirti nuo probleminio banko „sveiką“ dalį ir suformuoti gyvybingą valstybės kontroliuojamą banką. Pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, pertvarkyti banką norima skubiai - maždaug per mėnesį.

Valstybės paimtos „Snoro“ banko akcijos turės būti parduotos iš karto, kai tik jo finansinė būklė nebekels grėsmės bankų sistemos stabilumui. Kiek valstybė turėtų sumokėti nacionalizuoto turto savininkams, jeigu yra už ką mokėti, spręs teismas.


Šiame straipsnyje: SnorasDalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Be sąžinės

Be sąžinės portretas
Prezidentė dirba mūsų tautai,o ką veikia seimūnai tai kraupu girdėti ir matyti.Kyla klausymas kam iš vis tas seimas reikalingas?Juk jie skuba pas rinkėjus iš kurių gauna duokles,o ne pas tuos ,kuriuos patys skreudžia nesąmoningai sukurptais savo įstatymais.Ar yra seime logiškai mastančių? Ar galima pragyventi iš 600lt. Lietuvoje, kai reikia susimokėti nesamoningai išpūstus mokesčius? Pabandykite...........

Jonas

Jonas portretas
Panašu, kad po "valstybės gelbėjimo" uždanga- Snoro istorija, stumiaima žydiška aferiukė, kai vakariniai žydai aferistai bando perimti rytinio aferisto turtą, o valstybinės institucijos tame tarpininkauja.

paska

paska portretas
va pagal ta komentara ,tai ir atsakymas vietoi gribauskaites. Jai seime butu minimumas mokamas seimunui manau seimunus ant pirstu suskaiciuotume,neliktu neivieno artisto tetro seime nes jie tenai ka pasirase dokumentuose vietoi sklausteliu iraso nata "do" o kas liecia kad zmogus dirbdamas sunku fiszini darba po 12 ar 16 valandu ir vos gauna 580 i rankas,ir nuo bankomato nesa tuos sunkiai uzdirbtus pinigelis uz paslaugas susimoketi turiu umeni komunalines,patikekite kai pamatai zmogu iseinanti su asarom is tu pastatu kur mokiaciai mokami tukstantiniai tai ir pats apsiverki pagalvojas menesi ari kaip vergas per 10 minuciu atima. As manau cia vizdelto reiketu paklusti pacios lietuvos vadoves ar negeda kad seime sedintis bejiokio reikalo tie mediniai seimunai greisciau pavadinkime artistai, plesikauja is lietuvos tautos ir mokami jiems tukstantisnes algos kur patis sau skyre is lietuvos kisenes.o is paprasto zmogaus paseme laikrasti minkstoi foteli zvengia nes tenai pasiskaito ar nera protestuotojiu jau ka jie veikia.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių