Prezidentė iš pareigų atleido du Panevėžio teisėjus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretus, kuriais iš pareigų buvo atleisti du galimai nusikaltę Panevėžio apygardos teismo teisėjai Rimantas Savickas ir Arnoldas Šukaitis.

Pasak Prezidentūros pranešimo, šalies vadovė sprendimą priėmė atsižvelgdama į vienbalsį Teisėjų tarybos patarimą atleisti šiuos teisėjus už teisėjo vardo pažeminimą.

Be to, įsigaliojus Prezidentės inicijuotoms operatyvinės veiklos įstatymo pataisoms, sprendžiant drausminės atsakomybės klausimus atsirado galimybė panaudoti ir duomenis, surinktus tiriant korupcinius nusikaltimus.

„Remdamasi tokiais generalinio prokuroro ir STT surinktais duomenimis, Teisėjų etikos ir drausmės komisijos bei Teisėjų garbės teismo sprendimais, liudijančiais, kad minėti teisėjai šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus, painiojo viešuosius ir privačius interesus, šalies vadovė inicijavo teisėjų atleidimą iš pareigų“, - teigiama pranešime.

R.Savickas šiuo metu yra teisiamas už kyšininkavimą ir piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi. A.Šukaitis buvo įtartas neteisėtai priėmęs brangias dovanas, tačiau Seimas nesutiko leisti patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vinas is ju

vinas is ju portretas
Nubaustas uz tai kad nesuregavo i skambuti is daukanto aikstes del L. Stankunaites.

Wow

Wow portretas
...idomu kada panele Prezidente atleis is pareigu Venske aferiste,zudiko sutenere,tiek po ta mantija tos lervos slypi melo,kersto,pavydo...tai baisi boba ta Venske,gana juokinti lietuvele su tokiom teisejom!

2am

2am portretas
tu bukius ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių