Prezidentė nepalaiko priešlaikinių Seimo rinkimų idėjos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiuo metu nemato priežasčių, kodėl reikėtų inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus, sako jos patarėja.

"Visos idėjos yra vertingos, ir jos leidžia pažvelgti į ateitį, paprognozuoti, kas galėtų būti, kaip galėtų būti. Tačiau šiuo metu kokių nors objektyvių priežasčių, kodėl turėtų vykti pirmalaikiai Seimo rinkimai, prezidentė nemato", - antradienį Žinių radijui sakė vyriausioji prezidentės patarėja Audronė Nugaraitė.

Anot jos, prieš skelbiant tokias idėjas vertėtų pasvarstyti, kokią naudą tokie rinkimai atneštų.

"Vargu ar kas galėtų užtikrinti, ką ne kartą yra pasakę ir pozicijos, ir opozicijos lyderiai, Seimo nariai - kad išrinkus naują Seimą, situacija kardinaliai pasikeistų ar ji taip pagerėtų, kad galėtume laukti kokių nors stebuklų, ir kas galėtų patvirtinti, kad nauja dauguma būtų stabili ir tvirta", - sakė A.Nugaraitė.

Jos nuomone, šiuo metu dar įmanoma "atsisukti į Seime esančių partijų išteklius, ieškoti vidinių išteklių, ir tokiu būdu tęsti Seimo darbą".

Tik jeigu parlamentas ir jame esančios jėgos nebegalės priimti sprendimų, patarėjos nuomone, galima bus kalbėti ir apie pirmalaikius rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių