Prezidentė nemato reikalo „Klaipėdos naftos" klausimo svarstyti VGT

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kategoriškai pasisako prieš strateginių objektų pardavimą, todėl nemato reikalo Valstybės gynimo taryboje svarstyti klausimo dėl "Klaipėdos naftos", kurią Lietuva atsisako parduoti Lenkijos bendrovei, penktadienį sakė prezidentės atstovas.

"Prezidentės principinė pozicija yra ta, kad ji yra kategoriškai prieš strateginių objektų pardavimą, todėl nemato reikalo "Klaipėdos naftos" klausimo svarstyti Valstybinės gynimo taryboje. Prezidentės prioritetas yra ne Lietuvos išpardavimas, o Lietuvos išsaugojimas", - BNS penktadienį sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Apie galimą minėtų klausimų svarstymą Valstybės gynimo taryboje penktadienį užsiminė Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė.

"Naftotiekio ir naftos produktų gabenimo klausimas siejasi su įmone "Klaipėdos nafta", todėl nei aš, nei premjeras, nei dar kažkas po vieną negalime šito klausimo spręsti, nes "Klaipėdos nafta" įtraukta į strateginių objektų sąrašą", - sakė Seimo vadovė.

Lenkijos koncernas "PKN Orlen" siekia perimti valstybės valdomą "Klaipėdos naftą" arba įsigyti dalį jos akcijų, tačiau Lietuvos vyriausybė kategoriškai su tuo nesutinka. Šis Lenkijos bendrovės siekis siejamas su pastaruoju metu suaktyvėjusiomis kalbomis, kad "PKN Orlen" gali parduoti bendrovę "Orlen Lietuva" (buvusi "Mažeikių nafta").


Šiame straipsnyje: Klaipėdos nafta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių