Prezidentė nemato alternatyvų dabartinei valdančiajai koalicijai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako nematanti politinių jėgų, kurios galėtų ir sugebėtų perimti valdžią Lietuvoje.

Pasak šalies vadovės, opozicinės partijos vadinamojoje alternatyvioje programoje nepasiūlė nieko naujo - joje vien tušti pažadai arba tai, ką daro ir dabartinė valdžia.

"Dabartinė opozicija su savo vadinamąja alternatyvia programa nieko naujo ir radikalaus nepasiūlė, išskyrus tuščius pažadus, arba pakartojo, ką daro dabartinė valdančioji koalicija. Jei matyčiau politinių jėgų, kurios intelektualiai gali, sugeba ir nori perimti valdžią, gal ir galvočiau apie kitą valdančiąją koaliciją. Tačiau nematau", - sakė D.Grybauskaitė žurnalui "Veidas" interviu, kuris paskelbtas pirmadienį.

Prezidentės teigimu, dabartinė Vyriausybė stengiasi valdyti finansinę ir ekonominę situaciją, tačiau jos veikloje matyti darbo koordinavimo stygius ir nesugebėjimas paaiškinti situacijos žmonėms.

"Vyriausybė bando daryti, kas privaloma bet kuriai vyriausybei tokiu laikotarpiu, - valdyti finansinę ir ekonominę situaciją. Darbai visomis prioritetinėmis kryptimis juda, tačiau matau jų tempo stoką, pačios Vyriausybės darbo koordinavimo stygių", - sakė D.Grybauskaitė.

Ryškiausiu prasto koordinavimo pavyzdžiu prezidentė įvardijo neaiškumus dėl privalomojo sveikatos draudimo mokesčio, o tarp pozityvių pavyzdžių pirmiausia paminėjo elektros biržos atsiradimą.

D.Grybauskaitė taip pat minėjo "suveltus" mokesčius smulkiajam bei vidutiniam verslui, kas, anot prezidentės, stūmė į šešėlį labai didelę ekonomikos dalį.

"Kad šalis nebankrutavo, yra gerai, ir nenoriu, kad susidarytų įspūdis, jog aš tik kritikuoju Vyriausybę. Ypač susitikimuose užsienyje jaučiu, kaip mus, palyginti su kai kuriomis kitomis šalimis, vertina gerai, nes gana neblogai išeiname iš situacijos. Tačiau šalies viduje nepasinaudojome sunkmečiu rimtoms struktūrinėms reformoms socialinės apsaugos, sveikatos srityse pradėti", - sakė prezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių