Prezidentė neketina skelbti savo sveikatos būklės

Prezidentė Dalia Grybauskaitė neketina tęsti savo pirmtako Valdo Adamkaus pradėtos tradicijos kartą per metus Santariškių klinikose profilaktiškai tikrintis sveikatą ir apie gautus rezultatus informuoti visuomenę, rašo "Lietuvos žinios".

"Prezidentė nuolat rūpinasi savo sveikata. D.Grybauskaitė yra visiškai sveika ir, atkreipkite dėmesį, užsienio vizituose asmeniniam gydytojui jos lydėti nereikia", - teigė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Vienas D.Grybauskaitės asmeninių gydytojų Santariškių klinikų Šeimos medicinos centro vadovas Vytautas Kasiulevičius taip pat patikino, kad valstybės vadovė nuolat tikrinasi sveikatą.

"Prezidentė yra prižiūrima", - sakė jis.

Per devynis D.Grybauskaitės prezidentavimo mėnesius beveik jokia informacija, bent kiek susijusi su jos sveikatos reikalais, į viešumą nepateko. Buvo rašyta, kad prezidentė, vienintelė iš aukščiausių krašto vadovų, rudenį pasiskiepijo nuo gripo. Saugodamasi šios ligos D.Grybauskaitė teigė tai daranti kasmet ne vienus metus.

Informuoti apie sveikatos būklę prezidentės ar kitų valstybės vadovų neįpareigoja jokie įstatymai.

Prezidentės sveikata rūpinasi du sveikatos apsaugos ministro specialiai paskirti Santariškių klinikų medikai - vidaus ligų gydytojai Jolita Jakutienė ir V.Kasiulevičius.


Šiame straipsnyje: sveikatos būklė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių