Prezidentė metiniame pranešime žvelgs į ateitį

Pirmąjį metinį pranešimą Prezidentė Dalia Grybauskaitė Seime turėtų perskaityti balandžio viduryje.

Jame Lietuvos vadovė žada pabrėžti, kokių konkrečių darbų laukia krašto žmonės.

Pirmasis prezidentės D.Grybauskaitės pranešimas turėtų gerokai skirtis nuo jos pirmtako, kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus Seime sakytų metinių kalbų. Valstybės vadovė, anot jos patarėjų, daugiausia dėmesio ketina skirti ne padėčiai krašte konstatuoti. Ji žada nubrėžti gaires, kaip įgyvendinti svarbiausius laukiančius darbus, rašo "Lietuvos žinios".

Diena, kada prezidentė D.Grybauskaitė istorinėje Seimo Kovo 11-osios salėje skaitys tradicinį metinį pranešimą, dar nėra aiški. Tačiau valstybės vadovės atstovas spaudai Linas Balsys tikino, kad tai veikiausiai įvyks po Velykų. "Reikės suderinti darbotvarkę su Seimu, pažiūrėti, kada būtų galima", - sakė jis.

Ankstesni prezidentai paprastai skaitydavo nuo 40 minučių iki 1,5 valandos trukdavusius metinius pranešimus. L.Balsys tikino, kad D.Grybauskaitės metinio pranešimo trukmė dar nėra aiški. "Tačiau prezidentė kalbės tiek, kiek manys esant būtina", - sakė jis.

Prezidentės patarėjai pabrėžė, kad D.Grybauskaitė nemėgsta tuščiažodžiauti. Todėl, pasak jų, Lietuvos vadovės metinis pranešimas bus dalykiškas ir koncentruotas į, jos nuomone, svarbiausias problemas.

Pagrindinės metinio pranešimo gairės dar tik dėliojamos. Tačiau L.Balsys tikino, kad tai bus rimtas politinis pranešimas, o ne ataskaita apie nuveiktus darbus. "Apie pagrindinius akcentus kalbėti kol kas per anksti, nes jie dar tik rengiami. Tačiau tai bus ne konstatuojamasis atliktų darbų įvertinimas, o rimtas politinis pranešimas. Jame paprastai akcentuojamos politinės gairės, perspektyvos ir ateities vizijos", - sakė L.Balsys.

Jo teigimu, D.Grybauskaitė aktyviai dalyvauja rengiant metinį pranešimą. Anot L.Balsio, valstybės vadovė reiškia daug minčių, idėjų ir pastabų. "Be abejo, politiniai patarėjai padeda sisteminti visą medžiagą. Tačiau prezidentės indėlis yra esminis", - pabrėžė L.Balsys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių