Prezidentė mato Suomijos patirties svarbą Lietuvai

Lietuvai svarbi Suomijos patirtis plėtojant energetiką, sako Helsinkyje viešinti šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Darbo vizito į Suomiją šeštadienį išvykusi Lietuvos prezidentė susitiko su šios šalies prezidente Tarja Halonen ir aptarė dvišalį bendradarbiavimą, ES ekonomikos stabilumo klausimus bei apsikeitė nuomonėmis dėl branduolinės saugos ir energetikos klausimų.

Prezidentė pabrėžė, jog didžiulę patirtį atliekų perdirbimo, biokuro ir kitose alternatyviosios energetikos srityse sukaupusi Suomija yra puikus pavyzdys Lietuvai, kaip užtikrinti efektyvų energijos panaudojimą ir stiprinti šalies energetikos sektorių, rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

„Atsikratyti priklausomybės nuo dujų monopolio yra daug būdų. Turime tinkamai išnaudoti visas priemones - lygiagrečiai vykdyti suskystintų dujų terminalo, jungčių, Visagino atominės elektrinės statybas ir vystyti atliekų perdirbimo, biokuro, kitas alternatyviosios energetikos sritis. Čia galime daug ko pasimokyti iš Suomijos“, - sakė prezidentė.

Valstybės vadovės teigimu, daugiau alternatyvų didins konkurenciją, o tai sumažins kainas energijos vartotojams. Prezidentė pakvietė Suomijos kompanijas bendradarbiauti vykdant atliekų deginimo, biokuro ir kitus energetikos projektus Lietuvoje.

Po dvišalio susitikimo Lietuvos ir Suomijos prezidentės dalyvaus iškilmingame Suomijos nacionalinės moterų tarybos 100-ųjų metinių minėjime. Lietuvos prezidentė jame skaitys sveikinimo kalbą.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Tik rusai galės užtikrinti rezervinius pajėgumus Visagino atominei Tai Žinių radijo laidoje „Aktualusis interviu“ penktadienio vakarą sakė buvęs Valdo Adamkaus nacionalinio saugumo ir užsienio politikos patarėjas Albinas Januška. Jis nerimavo dėl planuojamo 1300 megavatų (MW) reaktoriaus galingumo, kuris neleis Lietuvai integruotis į Vakarų Europos tinklus. “Gali būti, kad reaktoriaus tipas, jo galingumas gali būti per didelis, mes negalėsime iš kur pasiimti rezervo, nes rezervas gali būti paimtas tik per Lenkiją, per Švedijos tinklą mes rezervo paimti negalime. Bet netgi planuojama linija į Lenkiją yra tiktai tūkstančio megavatų, todėl 1300 megavatų padengimas yra problemiškas. Nieko prieš „Hitachi“ neturiu, tačiau svarbiausia nepasidaryti sau kliūčių, - sakė A. Januška. - Aš manau, kad čia turėtų būti paprasti atsakymai" [1]. Premjeras A.Kubilius, nesusigaudydamas situacijoje, ir vėl parduoda mus rusams. Taip buvo su Jukos. 1. A.Januška: blogiausia, kad nėra visuomenės konsensuso dėl naujos atominės. Žinių radijas 2011 spalio 29 d. 08:37

.....gal

.....gal portretas
Pripratome lietuvą pardavinėti,o pirkti taip ir niekada neišmoksime.

prezidente pliurpalaite

prezidente pliurpalaite portretas
tai kodel lietuvoj viskas daroma VAE monopoliui???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių