Prezidentė giria A.Sekmoką, kritikuoja O.Čiukšį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė gerai vertinanti energetikos ministro Arvydo Sekmoko darbą ir sukritikavo buvusį Ignalinos atominės elektrinės vadovą Osvaldą Čiukšį.

"Vertinu gerai", - lakoniškai prezidentė atsakė į klausimą, kaip vertinanti ministrą.
D.Grybauskaitė pabrėžė, kad energetikos viceministro Romo Švedo atsistatydinimas neturėtų daryti įtakos energetikos projektams.

"Projektai energetiniai vykdomi, nuo vieno kito žmogaus pasikeitimo tai neturėtų būti įtakota", - sakė prezidentė.
„Aš vertinu žmones, kurie sugeba bet kokiom sąlygom, su bet kokiais iššūkiais susitvarkyt, ir pradėję darbą jį užbaigia“, - pridūrė prezidentė.

Klausiama, kaip vertinanti buvusio Ignalinos atominės elektrinės vadovo O.Čiukšio teiginius, jog IAE - chaosas, šalies vadovė sakė, jog su energetikos ministru susikirtęs O.Čiukšys karjerą „kaip pradėjo, taip ir baigė“.

„Konkrečiai ponas Čiukšys savo karjerą pradėjo ne nuo darbo, o nuo atlyginimo didėjimo ir diskusijų bei derybų dėl atlyginimo didinimo, tai kaip pradėjo, taip ir užbaigė“, - replikavo prezidentė.

Buvęs Ignalinos atominės elektrinės vadovas vėliau buvo paskirtas jos korporatyvinių reikalų direktoriumi. Po R.Švedo atsistatydinimo O.Čiukšys naujienų portalui delfi.lt sakė, kad viceministras pasitraukė negalėdamas dirbti, kai už jo nugaros priimami sprendimai, o jėgainėje vyrauja chaosas.

O.Čiukšys taip pat tvirtino sulaukęs pasiūlymo išeiti savo noru arba bus atleistas iš darbo, tačiau trauktis iš pareigų neketina, nes nepadarė jokių prasižengimų. Jis mano, kad jo atleidimas būtų neteisėtas ir tokį sprendimą skųsiąs teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasaka

 Pasaka portretas
Čiukšys rėkė: vagys pavogė milijardą-atbėgo visi žiūrėti, nieko ten nebuvo.... Čiukšys rėkia- atominėje chaosas- niekas nebeina žiūrėti....

Slykstu

Slykstu portretas
klausyt buvusiuju pareigunu, o Sekmokas ir Prezidente - saunuoliai......SEKMES JUMS !!!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių