Prezidentė: dabar jau reikalausiu atsakomybės iš Vyriausybės

Prezidentė Dalia Grybauskaitė už netinkamą atliekų tvarkymą reikalaus atsakomybės ne iš jos kritikuojamo aplinkos ministro, bet iš visos Vyriausybės.

Ketvirtadienį po susitikimo su Seimo valdyba Prezidentė pakomentavo išvakarėse įvykusį savo susitikimą su aplinkos ministru Gediminu Kazlausku, jam išsakytus priekaištus dėl netinkamo darbo bei premjero Andriaus Kubiliaus komentarus, jog dėl problemų Aplinkos ministerijoje kaltė tenka ne tiek ministrui, kiek tų problemų mastui.

"Aš tik girdėjau ir skaičiau pasisakymus premjero. Jis įvardina, kad tos problemos yra neva gilesnės nei tiesiogiai ministro atsakomybė. Tai jeigu šiukšlių tvarkymo klausimus premjeras užkrauna ant Vyriausybės pečių, tai be abejo, dabar jau reikalausiu atsakomybės iš Vyriausybės", - atsakydama į žurnalistų klausimus sakė D.Grybauskaitė.

Tačiau paklausta, ar G.Kazlauskas gali likti dirbti ministru, valstybės vadovė teigė: "Dabar nenoriu spekuliuoti, ar dirbs, ar ne. Bet tik noriu pasakyti, kad lygiai treji metai, kai Lietuva vėluoja su atliekų pertvarkymu. Virš 450 milijonų litų Europos Sąjungos pinigų yra numatyta atliekų tvarkymui, iki šiol nei vienas litas nepanaudotas, nei vienas kontraktas nepasirašytas".

D.Grybauskaitė atsisakė kritikuoti kuriuos nors kitus Vyriausybės narius. Paklausta, ar tiesa, kad ji nepasitiki ir ūkio ministru Dainiumi Kreiviu, Prezidentė pabrėžė: "Aš kol viešai ko nors nemotyvuoju, spekuliuoti tais klausimais nereikėtų niekam".

Trečiadienį D.Grybauskaitė susitiko su G.Kazlausku ir sukritikavo jo neveiklumą, paraginusi valdančiąją koaliciją spręsti klausimą dėl aplinkos ministro tinkamumo užimti pareigas. Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos į Vyriausybę deleguotas G.Kazlauskas tvirtino neketinąs atsistatydinti. Jį užstojo ir premjeras.


Šiame straipsnyje: Dalia GrybauskaitėVyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių