Prezidentė Baltarusijos lietuvių moksleivius ragino saugoti kalbą

Prezidentė  Baltarusijos lietuvių moksleivius ragino saugoti gimtąją kalbą ir kultūrą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį artėjant didžiosioms metų šventėms Vilniuje susitikusi su Baltarusijoje veikiančių lietuviškų mokyklų mokiniais ir mokytojais palinkėjo jiems išsaugoti lietuvybę, ragino puoselėti gimtąją kalbą ir kultūrą.

Kasmetinio šalies vadovės susitikimo su Baltarusijoje gyvenančiais lietuvių bendruomenės atstovais metu Prezidentūroje apsilankė Rimdžiūnų ir Pelesos lietuviškų mokyklų moksleiviai ir pedagogai.

„Šalies vadovė pasveikino mokinius su artėjančiomis šv. Kalėdomis ir palinkėjo visados išlikti tikrais lietuviais, saugoti ir gerbti savo kalbą, puoselėti lietuvišką kultūrą ir tradicijas“, - rašome prezidentės spaudois tarnybos pranešime.

„Lietuvai yra svarbus kiekvienas lietuvis. Kad ir kur gyventumėte ar nukeliautumėte, Jūs visados būsite Lietuvos vaikai. Linkiu Jums gerai mokytis, aktyviai siekti žinių, augti dorais ir gerais lietuviais. Visur ir visada nešiokitės Tėvynę savo širdyse“, - sakė D.Grybauskaitė.

Pasak pranešimo, susitikimuose prezidentė su vaikais kalbėjo apie lietuviškas kalėdines tradicijas, dovanojo lietuviškų knygų. Mokiniai padeklamavo lietuviškus eilėraščius.

Baltarusijos pasienyje su Lietuva yra nemažai išlikusių lietuviškų kaimų, kuriuose gyvena apie 24 tūkst. iš 30 tūkst. visų Baltarusijoje gyvenančių lietuvių. Lietuviai gyvena ir vakarinėje šalies dalyje, etninėse lietuvių žemėse, taip pat lietuvių yra ir Minske bei Gomelyje, rašoma Respublikinės Baltarusijos lietuvių bendruomenės interneto svetainėje.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėvaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

felia

felia portretas
baisiau se yra tai kad pacioi lietuvoi niekas nesaugo lietuviu tautos gniuzdo ja zemina ja isnaudoja visokie spekulentai o baisiause kad net pati prezidente nesiima jokiu veiksmu apsaugot savo tauta labai gaila bet mes su visa seima nusprendem palikt sita is isores grazia o isvidaus supuvusia sali

Liudesys

Liudesys portretas
spaudzia sirdi--vien KAUNE pagal skelbimus portaluose parduodamu SENU namu ir tusciu butu yra apie 100.000......!parduoda--tik su baldais.....?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių