Prezidentė atleido generalinio prokuroro pavaduotoją A.Neverą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį patenkino generalinio prokuroro pavaduotojo Andriaus Neveros atsistatydinimo pareiškimą.

Prašymą atleisti iš pareigų A.Nevera įteikė pirmadienį.

Jis teigė nutaręs pasitraukti iš posto, kad išvengtų abejonių dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo.

„Esu tikras dėl savo viešų ir privačių interesų skaidrumo, šiuo klausimu mane palaiko didelė teisininkų bendruomenė. Dėl tarnybos valstybei nesu sulaukęs priekaištų, tačiau būtų keblu ją tęsti tapus agresyvios priešrinkiminės kampanijos taikiniu. Viliuosi, kad mano atsistatydinimas leis prokuratūrai išvengti sąmoningai ir piktavališkai metamo šešėlio ir padės įsibėgėjančiai, tinkama linkme nukreiptai prokuratūros pertvarkai“, - teigė A.Nevera.

Jis atsistatydino po to, kai Seimo Antikorupcijos komisija kreipėsi į šalies vadovę su prašymu įvertinti, ar iš žinomo pokerio lošėjo, verslininko Antano Guogos paskolą paėmęs generalinio prokuroro pavaduotojas gali toliau eiti pareigas. Parlamentarai A.Neverą kaltino supainiojus viešuosius ir privačius interesus, argumentuodami, kad Generalinė prokuratūra sprendė su lažybų verslu, ir konkrečiai A.Guogos įmone, susijusius klausimus.

Kilus skandalui dėl paskolos, A.Nevera sausio viduryje kreipėsi į Prokurorų etikos komisiją, prašydamas nustatyti, ar paskolos sutarties sudarymas su privačiu asmeniu ir buvimas vienu iš paskolos gavėju gali būti vertinama kaip Prokurorų etikos kodekso pažeidimas, tačiau paaiškėjo, jog prokuratūros vadovybės veiksmų komisija negali vertinti.

Seimo Antikorupcijos komisija anksčiau sprendimą kreiptis į prezidentę dėl A.Neveros priėmė, kai posėdyje dalyvavęs generalinis prokuroras Darius Valys pareiškė jokių abejonių dėl savo pavaduotojo veiksmų skaidrumo neturintis ir tvirtino nemanantis, kad jis galėjo atsidurti dviprasmiškoje padėtyje, nors prokuratūra sprendė klausimus dėl lošimų bendrovių.

Seimo nariai yra kreipęsi į Generalinę prokuratūrą prašydami ginti viešąjį interesą dėl Valstybinės lošimų priežiūros komisijos sprendimo, leidžiančio Lietuvoje registruotoms bendrovėms organizuoti lošimus internete. D.Valys komisijos nariams teigė nematantis pagrindo kilti abejonėms, kad A.Nevera galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes nekuruojantis viešojo intereso gynimo srities.

VTEK tinklalapyje nurodyta, kad A.Nevera praėjusių metų liepos 13-ąją Kernavėje nusipirko sklypą su vasarnamiu (sandorio vertė 200-250 tūkst. litų), o po dviejų savaičių, liepos 30-ąją, paėmė paskolą iš lietuvių kilmės Australijos pokerio lošėjo A.Guogos. Šio sandorio vertė - 300-400 tūkst. litų.

Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir atleidžia prezidentas generalinio prokuroro teikimu.


Šiame straipsnyje: Andrius Nevera

NAUJAUSI KOMENTARAI

CHA

CHA portretas
Kai iš Malofejevo žmogus pakeičia pavardę į Neverą - gero nelauk. Kai piratai pradėdavo keisti laivo pavadinimą, visuomet atsidurdavo dugne.

prašau pagalbos

prašau pagalbos portretas
kažkas jo veide užrašyta, bet neperskaitau, akys labai arti viena kitos ir kiti veido bruožai netradiciniai

sigitas

sigitas portretas
Aferistų aferistai -prisidengę Lietuvos skraiste Kiek jų privisę ir ką jie rezga iš vidaus ar kas pasidomės?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių