Prezidentė apie D.Valį: svarbu, kad sąžiningas, o ne žinomas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, komentuodama siūlymą generaliniu prokuroru skirti Akmenės prokurorą Darių Valį, pabrėžia jo asmeninius bruožus ir sako, kad patirtis vadovauti negali būti apibrėžta skaičiais.

"Patirtis vadovauti nėra apibrėžta skaičiumi. Manau ir kiek žinau, šis žmogus yra padorus ir sąžiningas. Dabartinėje sistemoje ir situacijoje tai labai svarbūs bruožai", - žurnalistams trečiadienį sakė prezidentė.

Prezidentė įžvelgė teigiamų aspektų tame, kad Seimo nariai apie kandidatą vadovauti Generalinei prokuratūrai nedaug žino.

"Galbūt ir gerai, kad žino mažiau. O tai reiškia, kad interesų turi mažiau, nėra su niekuo susiliejęs, bus objektyvus žmogus, kuris situaciją matys objektyviai ir nebus įtakojamas jokių grupių ar interesų", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė pirmadienį pateikė D.Valio kandidatūrą į generalinius prokurorus.

37 metų A.Valys yra baigęs Vilniaus universiteto Teisės fakultetą. Akmenės rajono prokuratūrai jis vadovauja nuo 2001 metų gruodžio. Prieš tai kelerius metus A.Valys dirbo eiliniu šios prokuratūros prokuroru. Prieš tapdamas prokuroru A.Valys dirbo Akmenės rajono policijos komisariate tardytoju.

Generalinį prokurorą 7 metams skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu. Šis postas laisvas nuo vasario vidurio, kai iš generalinio prokuroro pareigų atsistatydino Algimantas Valantinas.


Šiame straipsnyje: ValysGeneralinė prokuratūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių