Prezidentą lydi du gydytojai

Vizito po Lotynų Ameriką metu prezidentą Valdą Adamkų vietoj, kaip įprasta, vieno lydi du gydytojai.

Liepos 14-25 dienomis Brazilijoje, Argentinoje, Urugvajuje ir Čilėje apsilankysiantį šalies vadovą lydi jo gydytojas Vilniaus universiteto Pulmonologijos ir alergologijos centro direktorius Remigijus Nargėla ir Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kardiologijos klinikos gydytoja kardiologė Jūratė Aganauskienė-Burkuvienė.

Gegužės pabaigoje V.Adamkui, kuriam dabar 81-eri, buvo implantuotas širdies stimuliatorius. Gydytojų teigimu, širdies ritmo sutrikimai atsiranda dėl įtampos ir streso.

Prezidentas kasmet atlieka sveikatos patikrinimą ir apie jo rezultatus skelbia visuomenei.

Pastarąjį kartą V.Adamkaus sveikatos patikrinimas buvo atliktas šių metų kovo mėnesį. Atlikę širdies ir kraujagyslių sistemos tyrimus, gydytojai konstatavo, kad Prezidentas yra sveikas. Prezidento gydytojas Remigijus Nargėla tuomet sakė, kad 81 metų V.Adamkų pagal jo organizmo būklę galima būtų pajauninti bent dviem dešimtmečiais.

Viešnagė Lotynų Amerikoje bus vienu iš ilgiausių V.Adamkaus darbo vizitų į užsienį, 2006 metais jis vyko į kelionę, kurios metu aplankė Australiją, Singapūrą, Naująją Zelandiją ir Tailandą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių