Premjerui nepavyko įkalbėti ministrą likti

Premjeras Andrius Kubilius pripažino nesugebėjęs įtikinti sveikatos apsaugos ministrą Algį Čapliką atsiimti atsistatydinimo pareiškimą, todėl netrukus bus ieškoma naujo ministerijos vadovo.

"Kalbėjau dar kartą su A.Čapliku. Turiu su tam tikru apgailestavimu pasakyti, kad nepavyko įtikinti atsiimti pareiškimą. Todėl noriu padėkoti už atliktą darbą ir išreikšti tikėjimą, kad toliau bus tęsiami tie darbai, kuriuos pradėjo šis ministras", - trečiadienį žurnalistams po trumpo susitikimo su A.Čapliku sakė premjeras.

Tai reiškia, kad artimiausiu metu Vyriausybės vadovas turės Prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikti A.Čapliko atsistatydinimą, o ši turės pasirašyti atitinkamą dekretą. A.Čaplikas greičiausiai liks laikinai vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai iki pareigas pradės eiti naujai paskirtas ministras. Tai gali atsitikti ne anksčiau kaip kovo 10 dieną, kai pavasario sesiją pradės Seimas ir naujai paskirtas ministras galės prisiekti parlamento plenariniame posėdyje.

Premjeras patvirtino, kad ministerijos vadovo pareigos tebepriklauso valdančiajai Liberalų ir centro sąjungai, todėl greičiausiai ji ir turės parinkti naują kandidatą. "Reforma sveikatos sistemoje turi būti tęsiama, pagal tai ir rinksimės naują kandidatą", - teigė Vyriausybės vadovas.

Jis tvirtino nematąs problemų, kad liberalcentristai liks Sveikatos apsaugos ministerijos "šeimininkai", nepaisant to, kad būtent šios partijos atstovai ministerijoje įklimpo į korupcinį skandalą.

Liberalcentristų deleguotas viceministras Artūras Skikas buvo nuteistas už 20 tūkstančių litų kyšio paėmimą. Jis tvirtino pinigus ėmęs partijai.

A.Čaplikas negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti, kad naują ministrą deleguos būtinai liberalcentristai. "Ką aš galiu pasakyti - sprendimo nekeičiu, belieka laukti, kol vis tai bus galutinai išspręsta. Nuo partijos, visos koalicijos, premjero ir Prezidentės priklausys, kas taps naujuoju ministru", - sakė jis.

A.Čaplikas kelis kartus pakartojo, kad visus klausimus, susijusius su naujojo ministerijos vadovo skyrimu, spręs liberalcentristai, visa keturių centro dešinės partijų koalicija, A.Kubilius ir D.Grybauskaitė.

A.Čaplikas sakė grįšiąs dirbti į Seimą, išliksiąs Sveikatos reikalų komiteto nariu.


Šiame straipsnyje: čaplikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių