Premjero tarnyba įvaizdį gerina anketomis

Ministro pirmininko tarnyba (MPT), norėdama sužinoti, kaip įvairios krašto institucijos vertina jos veiklą, išplatino specialią anketą. Daliai ją pildžiusių valdininkų ši iniciatyva sukėlė šypsnį, rašo „Lietuvos žinios“.

MPT parengta apklausos anketa pasiekė 140 krašto institucijų. Tarp jų - Seimo kanceliariją, ministerijas, Vyriausybės įstaigas, kitas institucijas, dirbančias su MPT. Seimo opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis įsitikinęs, kad tokios apklausos - tik laiko švaistymas.

Išplatintoje anketoje pateikiami septyni klausimai. Teiraujamasi, kaip respondentai vertina tarnybos darbą padedant Vyriausybei ir premjerui vykdyti savo funkcijas. MPT taip pat norima sužinoti, kokiose srityse labiausiai reikėtų tobulinti jos veiklą, kaip vertinamos pastaraisiais metais vykusios pertvarkos. Klausiama ir apie MPT vadovų darbą. Anketoje užduodami klausimai apie tai, kokios savybės būdingos šiai tarnybai ir jos darbuotojams.

MPT Komunikacijos departamento direktorės Linos Karsokaitės teigimu, įstaigų apklausa surengta siekiant tobulinti tarnybos darbą ir gerinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą. „Tokios vidinės apklausos įprastos daugelyje pažangių organizacijų ir yra vienas dažnai naudojamų įrankių, siekiant kuo objektyviau įvertinti įstaigos veiklą, nustatyti tobulintinas sritis“, - aiškino ji.

Pasak L.Karsokaitės, apklausos rezultatai šiuo metu vertinami ir analizuojami. Jais remiantis bus tobulinama MPT veikla ir bendradarbiavimas su partneriais. „MPT taip pat laikosi nuomonės, kad, norint matyti pokyčius organizacijoje, tokias apklausas reikėtų vykdyti kasmet“, - pažymėjo tarnybos atstovė.

Seimo kancleris Jonas Milerius pasakojo užpildęs atsiųstą anketą. Vertindamas MPT veiklą, grafose „labai gerai“ jis neuždėjo nė vieno paukščiuko. „Kad ir kaip gerai kolektyvas dirbtų, visada yra galimybių dirbti dar geriau“, - paaiškino kancleris. Anketa, J.Mileriaus nuomone, yra prasminga. Jis svarstė, kad panašiu apklausos būdu galėtų pasinaudoti ir Seimo kanceliarija.

Tačiau tokiai nuomonei pritaria ne visi. Vienas aukštas valdininkas, taip pat pildęs minėtą anketą, pareiškė, kad jam ji sukėlusi tik pasipiktinimą. „Ar MPT nebeturi ką veikti?“ - klausė jis ir paprašė neminėti jo pavardės.


Šiame straipsnyje: MPTpremjerasAndrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių