Premjeras: visuomeniniai judėjimai bando išvengti atsakomybės

Prieš rinkimus besiburiantys politikoje dalyvauti norintys visuomeniniai judėjimai bando išvengti finansinės ir teisinės atsakomybės.

Tokios nuomonės laikosi Premjeras Andrius Kubilius.

„Prieš rinkimus kuriasi visokios visuomeninės organizacijos, visuomeniniai judėjimai arba pavieniai asmenys buriasi į įvairias grupes ir akivaizdu, kad toks sujudimas skirtas tam, kad būtų dalyvaujama savivaldos rinkimuose, tai yra politiniame procese.

Rinkimuose dalyvauja ne tokios visuomeninės organizacijos, kurias matome kasdieninėje visuomeninėje veikloje, o dalyvauja visiškai naujos organizacijos, turinčios labai aiškų politinį pobūdį, kurių vienintelis tikslas yra dalyvauti rinkimuose, bet kurios nori išvengti tapimo partijomis. Nes būnant partijomis, finansinė, teisinė atskaitomybė yra žymiai griežtesnė“, – Lietuvos radijui kalbėjo Premjeras.

Tačiau jis tikisi, kad rinkimuose balsuodami žmonės rinksis išmintingai.

„Ateinam į kitą etapą, kuris labai daug sukelia emocijų ir įvairių interesų grupių paslėptų kovų, turiu omeny, energetikos pertvarką. Tai šiuo požiūriu gali būti, kad pati politinė kova dėl savivaldos rinkimų bus skirta ne patiems savivaldos rinkimams, o kieno nors bandymams stabdyti energetikos pertvarką. To aš neatmesčiau, bet man atrodo, kad mūsų rinkėjų tylioji dauguma, kuri nemojuoja plakatais, nereiškia emocingai savo nuomonių demonstracijose, ji gerai supranta kas vyksta, dėl ko kovojama šiuo metu Lietuvoje, kas nori brėžti sėkmingą Lietuvos ateitį, o kam rūpi kažkokie brangūs asmeniniai interesai“, – sakė A. Kubilius.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų vasario 27 dieną.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių