Premjeras viliasi, kad Kaunui tiesioginio valdymo neprireiks

Premjeras Andrius Kubilius viliasi, kad tiesioginio valdymo Kauno savivaldybėje įvesti neteks.

"Ko nepadarytume dėl Lietuvos, bet juokais kalbu. Tikrai nemanau, kad iki to bus ateita", - "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

Jis sakė manantis, jog Kauno opozicija nebetrukdys savivaldybės darbui.

"Matome opozicijos pastangų tam tikrus gana desperatiškus bandymus tiek Seime, tiek Vilniaus ir Kauno savivaldybėse kažkaip destabilizuoti darbą, bet man atrodo, kad visur tai baigiasi vienodai nesėkmingai: prieš gerą savaitę nesėkmingai baigėsi Seime, vakar - Vilniaus savivaldybėje. Manau, kad ir Kaune opozicija gal padarys iš to išvadas, kad tikrai kažkoks bandymas trukdyti darbui desperatiškomis priemonėmis yra tikrai netinkamas elgesys", - sakė jis.

Kauno meras A.Kupčinskas taip pat teigia besitikintis, kad ketvirtadienį taryba posėdžiaus sklandžiai.

Praėjusį ketvirtadienį į posėdžių salę po pertraukos negrįžo dauguma Socialdemokratų partijos, partijos "Tvarka ir teisingumas", Liberalų ir centro sąjungos, Darbo partijos frakcijų narių, tad nesusidarė kvorumas, ir nebuvo priimta sprendimų dėl daugiau nei 30 numatytų klausimų.

Tuomet A.Kupčinskas pareiškė, jog jei posėdžiai vėl bus "žlugdomi", jam teks kreiptis į Vyriausybę su siūlymu įvesti tiesioginį valdymą, o Kaunui skirti valdytoją.


Šiame straipsnyje: Kupčinskastiesioginis valdymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių