Premjeras Švedijoje dalyvauja konferencijoje apie Rytų partnerystę

Andrius Kubilius savaitgalį kartu su kitų Baltijos ir Šiaurės šalių kolegomis dalyvauja Švedijoje vykstančioje apskritojo stalo konferencijoje Rytų partnerystės klausimais.

Andrius Kubilius skaitys pranešimą konferencijos sesijoje "Rusija, Europos Sąjunga ir JAV", pranešė Ministro pirmininko tarnyba.

Lietuvos Vyriausybės vadovas savo kalboje pabrėš, kad Lietuva, būdama Rusijos kaimynė ir verslo partnerė, yra suinteresuota konstruktyvių, pragmatinių bei abipusiai naudingų santykių, paremtų bendromis ES vertybėmis, vystymu.

A.Kubilius konferencijoje ketina priminti, kad Europos Sąjunga turi reikalauti, jog Rusija vykdytų savo tarptautinius įsipareigojimus Pietų Osetijoje bei Abchazijoje.

Premjeras be kita ko minės, kad ES valstybėms didelį susirūpinimą kelia Rusijos pasitraukimas iš Energetinės Chartijos ir ekonominiai bei prekybos santykiai, kuriuos Rusija turi vystyti pagal visuotiniai pripažintas taisykles.

A.Kubilius išreikš nuomonę, kad Kaliningrado srities regionas galėtų geriau pasitarnauti plėtojant Europos Sąjungos ir Rusijos Federacijos santykius.

Kartu su premjeru šioje konferencijoje Lietuvai atstovauja ir Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Į konferenciją taip pat yra pakviesti parlamentarai, užsienio ir gynybos ministrai, politikai ir aukšto rango pareigūnai iš Vokietijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Rusijos, Lenkijos Ukrainos, Baltarusijos, Gruzijos.

Apskritojo stalo konferencijoje Rytų partnerystės klausimais pranešimus be kitų skaitys JAV gynybos sekretoriaus padėjėjas Aleksanderis Vershbow (Aleksanderis Feršbou) ir buvęs Rusijos premjeras Michailas Kasjanovas.


Šiame straipsnyje: kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių